Така е, и с обикновено свинско ще стане вкусно, но

...
Така е, и с обикновено свинско ще стане вкусно, но
Коментари Харесай

Кебап от дивечово месо с праз

Така е, и с нормално свинско ще стане вкусно, само че това ядене е най-вкусно с месо от дива свиня и радостна компания, която да го оцени

Необходими Продукти

● дивечово месо - 500 г месо от дива свиня (може да ползвате и " нормално " свинско)
● гъби - 300 г
● моркови - 2 бр.
● праз - 3 стръка
● вино - 1 ч.ч.
● вода - 1 - 2 ч.ч.
● олио - 100 мл.
● чесън - 4 - 5 скилидки
● черен пипер
● куркума
● дафинов лист - 2 - 3 листа
● сол
● люти чушки - 1 бр.

Начин на подготвяне

Започвам с разяснението за дивечовото месо. Хубаво е да се маринова най-малко за 1 вечер в алено вино или ракия, дафинов лист и подправки - черен пипер, универсална фалшификация за месо. По този метод месото се окрехкотява и доста по-бързо.

Нарежете праза на ситно. Сложете да се задушава в загрятата лой. Поръсете с куркума и объркайте. След няколко минути прибавете месото, нарязано на парчета по Ваш избор (моите си бяха големички). Долейте виното и 1 ч.ч. вода, дафиновите листа, нарязания чесън и оставете да къкри.

През това време почистете морковите и ги нарежете на жулиени. Направете същото и с гъбите. Добавете ги към ястието, разбъркайте, с цел да поемат подправките и оставете да къкри на спокоен огън. След десетина минути стрийте лютата чушка, поръсете с черен пипер, разбъркайте.

При нужда, долейте малко вода - не прекалявайте - тя би трябвало да изври и да остане ястието на сос, а не да плува в него. Поръсете със сол на усет. Оставете да къкри, до момента в който месото стартира да се отделя единствено с допиране на вилицата.

Невероятно вкусно и ароматно ядене.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР