Така австрийците вече са на 3-то място по пазарен дял

...
Така австрийците вече са на 3-то място по пазарен дял
Коментари Харесай

VIG купи босненския животозастраховател Merkur Osiguranje

Така австрийците към този момент са на 3-то място по пазарен дял в Босна и Херцеговина

Vienna Insurance Group закупи на Фондовата борса в Сараево пакет от 6 000 акции на босненския животозастраховател Merkur Osiguranje, дъщерно сдружение на основания в Грац осигурител Merkur International Holding AG, осведоми локалният финансов портал Biznis Info. Австрийската група е платила към 13 млн. евро.
През октомври 2017 година от Vienna Insurance Group оповестиха, че възнамеряват да удвоят пазарния си дял на босненския осигурителен пазар, като придобият напълно животозастрахователното сдружение от Сараево Merkur Osiguranje. Преди два дни австрийците оповестиха, че след утвърждението на локалните управляващи договорката по придобиване на сараевското сдружение е завършила на 8 февруари т.г. В резултат на това Vienna Insurance Group се изкачи от 8-мо на 3-то място по пазарен дял в Босна и Херцеговина. Специално в животозастраховането финансовата група към този момент е втора с пазарен дял от над 25 на 100.
Застрахователната компания Merkur е основана през 2003 година Продуктовото портфолио на сдружението се състои главно от животозастрахователни артикули, продавани посредством финансови медиатори като банки и застрахователни брокери. През 2016 година компанията записва брутни записани награди в размер на към 14 млн. евро. Застрахователят държи 4,4% дял от застрахователния пазар в Босна и Херцеговина и 21% от животозастрахователния пазар.
VIG участва в Босна и Херцеговина от 2011 година посредством основаната в Сърбия компания WIENER Osiguranje (бивша JAHORINA Osiguranje). WIENER Osiguranje генерира брутни записани награди в размер на към 16 милиона евро през 2016 година и държи към 5% от пазара.
Според VIG през третото тримесечие на 2017 година двете самостоятелни компании генерират смесен премиен доход от към 26 милиона евро.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР