Тъжни, мрачни и неочаквани вести белязаха черната седмица на българския

...
Тъжни, мрачни и неочаквани вести белязаха черната седмица на българския
Коментари Харесай

В памет на Павел Панов и Георги Марков

Тъжни, мрачни и непредвидени новини белязаха черната седмица на българския футбол. В неделя вечно от този свят си отиде легендата Павел Панов.

На 67 години той пое към своя небесен път, оставяйки зад себе си куп значими достижения, които в никакъв случай няма да бъдат забравенени - 4 трофеи с Левски, 5 купи на страната със сините, както и редица паметни мачове като тези с Барселона и Аякс. Национал и участник на Световното състезание през 1974-а година. Тези, които не сме имали удоволствието да го гледаме онлайн, ще го запомним като добър, ухилен и бодър човек. Другите, които са били на стадиона и са следили изявите му - те са щастливци.

Панов бе почитан и харесван от всички - от съотборници и от противници, Затова и на поклонението му в сряда участваха стотици. Сред тях личаха имената на Емил Костадинов, Борислав Михайлов, Наско Сираков,Андрей Аспарухов, който е женен за щерка му, Кирил Ивков, Даниел Боримиров, Божидар Искренов, Иван Вуцов и доста други.

Два дни след кончината на Панов бяхме разтърсени от още една голяма покруса. Внезапно умря стоманеният бранител Георги Марков. Сърцето му спря да бие, а той бе единствено на 46 години. Ще бъде запомнен със сърцата си и безкомпромисна игра, призрачен сън за нападатели и съдии, само че отстояващ до последно позицията си на терена и отвън него.Такъв беше Марков. По сходство на Панов и бранителят реализира най-големите си триумфи с екипа на Левски, въпреки че остави диря в Ботев (Пд) и Локомотив (Сф). Именно като началник при железничарите през 2015-а се появиха и първите му сърдечни проблеми. Голът против Англия в европейската подготовка при равенството 1:1 бе най-значимият в кариерата му.

"Лошото е, че за такива хора приказваме тогава, когато към този момент ги няма. Подобни персони би трябвало да се загатват приживе " - сподели разтроеният Наско Сираков и е безусловно прав. Трябва да се почитаме, до момента в който сме тук на земята, до момента в който сме живи, тъй като по-късно е късно и остават единствено сълзите от тъга. Скърбим за Павел Панов и Георги Марков. Дълбок реверанс пред светлата им памет!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР