Тагарев се е запознал с гледните точки на двете страни,

...
Тагарев се е запознал с гледните точки на двете страни,
Коментари Харесай

Тагарев за скандала в Пирогов: Чакам запис, тогава ще реша за Мустафа Емин

Тагарев се е срещнал с гледните точки на двете страни, само че чака да види записа от незабавната болница, откакто медиците настояват, че съветникът му е желал дете от шокова зала да бъде извадено, с цел да одобряват там неговото бебе.

Самият Емин отхвърли това и го разгласи за внушения. Тагарев пък не уволни съветника си, макар апелите за оставка, а вместо това написа писмо до здравния министър с гледище да разбере кой е разгласил на формалната страница на " Пирогов " персоналния пост на здравната сестра, разказала за случката. В писмото, с изключение на инспекция, военният министър държи здравният да му рапортува кои са админите на страницата на държавната болница.

" Случаят е доста противен, той беше иницииран в един пост, от персонален профил, препубликуван на уеб страницата на " Пирогов ". Версиите са две, аз съм изслушал моя консултант, те се разминават доста значително, доста прочувствена беше реакцията на всички, и на медиите, и на жителите, и в политическите среди, ще взема решение, когато се срещна с обстоятелствата ", сподели Тагарев пред медиите.

Той изясни и за писмото, което изпрати до министъра на опазването на здравето Христо Хинков.

" Обърнах се като към сътрудник с молба да бъде направена инспекция с механизмите, с които те разполагат, досега няма отговор, само че въпреки всичко мина малко време ", сподели той. Министърът уточни, че чака да получи и запис, тъй като има информация, че има подобен. " Разбрах, че доста хора са гледали записи към този момент, аз не съм ", призна Тагарев.

Министърът даде детайлности за покупката на 183 машини от разнообразни модификации на вида " Страйкър ", в това число за транспорт на пехота, командни машини и машини за здравна евакуация, на стойност 1,5 милиарда $, за което у нас се разбра от известие на американското министерство на защитата.

" Процедурата е стартирала публично през май месец, изпратено е питане до Съединени американски щати. От американска страна евентуалната продажба е утвърдена и от Държавния департамент, и от Пентагона ", сподели министърът, като добави, че най-после би трябвало да се произнесе Конгресът. Очаква американска група да пристигна на диалози скоро и едвам по-късно ще бъде избрана крайната цена, както и дали българската страна ще се откаже от нещо.

По думите на военния министър това е оптималното количество техника и оптималната цена. Той посочи, че става въпрос единствено за нови машини.

За договорката се разбра, откакто България подари на Украйна 100 бронетранспортьора от фонда на Министерство на вътрешните работи с решение на Народното събрание.

Модернизацията на Сухопътни войски е прекомерно изостанала и това е един от главните ми цели ", заключи Тодор Тагарев, откакто дружно с висшето военно управление и с министъра на образованието откри образователната година във Военната академия " Г. С. Раковски ".

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР