Тагарев няма да е министър на отбраната, поста поема председателят

...
Тагарев няма да е министър на отбраната, поста поема председателят
Коментари Харесай

Имената на министрите от новия кабинет, предложен от Мария Габриел

Тагарев няма да е министър на защитата, поста поема ръководителят на комисията по защита Христо Гаджев
С няколко корекции, номинирата за министър председател Мария Габриел прочете съвсем същия лист от министри, който бе оповестен и през вчерашния ден в медиите, въпреки и импровизирано, и който бе разгласен от ПП-ДБ за недопустим.

Ново име в него е Валентин Мундров, който става министър на електронното ръководство на мястото на Александър Йоловски. Мундров е експерт в областта на осведомителните технологии и до този миг беше заместител на Йоловски. 

Красимир Вълчев също няма да е министър - на мястото си в МОН остава Галин Цоков.

Затова пък Тодор Тагарев в действителност е заменен от шефа на комисията по защита в Народното събрание Христо Гаджев, който ще бъде новият министър на защитата.

Росен Желязков ще бъде министър на нововъведенията и растежа, което значи, че ръководител на Народно събрание най-вероятно ще стане Атанас Атанасов от Демократична България. Бившият министър на околната среда Ивелина Василева още веднъж ще оглави Министерство на околната среда и водите, някогашният зам.-министър на енергетиката от кабинета " Борисов " - Жечо Станков, става енергиен министър.

Постовете си от кабинета " Денков " резервират министрите на обществената политика, на културата, на превоза, земеделието, туризма и образованието, както и спортният министър Димитър Илиев, против който от ГЕРБ отправяха най-сериозни рецензии, наред с тези по отношение на Тагарев. Бившата регионална шефка на Хасково Катя Панева става министър на опазването на здравето.
Министър-председател и външен министър - Мария Габриел Заместник министър-председател по европейските въпроси - Николай Денков Министър на финансите - Асен Василев Министър на вътрешните работи- Калин Стоянов Министър на районното развиване - Андрей Цеков Министър на труда - Иванка Шалапатова Министър на защитата - Христо Гаджев Министър на правораздаването - Атанас Славов Министър на образованието - Галин Цоков Министър на опазването на здравето - Катя Панева Министър на културата - Кръстьо Кръстев Министър на околната среда и водите - Ивелина Василева Министър на земеделието - Кирил Вътев Министър на превоза - Георги Гвоздейков Министър на нововъведенията и растежа - Росен Желязков Министър на стопанската система - Богдан Богданов Министър на енергетиката - Жечо Станков Министър на електронното ръководство -Валентин Мундров Министър на туризма - Зарица Динкова Министър на младежта и спорта - Димитър Илиев
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР