Т ролей-галерия, "облечен" с колажи от културното наследство на България

...
Т ролей-галерия, "облечен" с колажи от културното наследство на България
Коментари Харесай

Тролей-галерия в София показва културното наследство на 21 страни

Т ролей-галерия, "облечен " с колажи от културното завещание на България и 21 разнообразни страни от пет континента, бе показан пред храм-паметника Св. "Александър Невски " в София. Поводът е 80-годишнината от първия тролейбус в столицата.

"По случай навършването на 80 години от първият тролейбус в столицата, трансфорах тази изложба в тролей и по този метод да отпразнуваме годишнината и да срещнем хората с наследството на разнообразни страни ", сподели в предаването "Социална мрежа " по доктор Петя Илиева, създател на "Изкуство за дипломация ".

Тя добави, че задачата ѝ е да показва българското, както го прави от 10 години в разнообразни страни по света.

Тролейбусът-галерия ще се движи по линия №1, защото минава през целия град и повече хора ще могат да го видят.

Кристиан Кръстев, зам.-кмет по превоза към Столичната община, добави, че главната концепция е да се даде една друга позиция за българската дипломация, като участват доста представители на разнообразни страни.

Той добави, че до месец август ще бъде освежен напълно тролейбусният парк на столицата.

Събитието е част от Art4Diplomacy (Изкуство за Дипломация), план на Петя Илиева и е трети следващ под този надпис фестивал на културите на народите от целия свят събрани дружно в България.

Художничката Петя Илиева има докторска степен по изкуство и културна дипломация. Рисува картини с детайли от фолклора, претекстове от битовия текстил, от националния костюм, от килимите, с които българите са известни. През 2012 година показва страната ни в Андора на срещата на ЮНЕСКО "Устойчива сила ". До момента е осъществила 14 независими изложения в България и 29 независими изложения в 19 разнообразни страни (включително Антарктида). Групови участия допълнително от 60 национални и интернационалните изложения на пет континента; 22 интернационалните пленери в Европа, Азия и Африка.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Отначало ми споделяше, че в леглото всичко е разрешено, а по-късно се стартира: " С кюфтета не може! Защо си домъкнал тази бира? " Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниРусия остава отворена за разговор, увери представителят на съветския президент Дмитрий ПесковКаква е причинатаНапълно затворени ще бъдат три въздушни трасета в Симферополския регион над акваторията на Черно мореAбcoлютнaтa дaвнocт бeше въвeдeнa със Зaĸoнa зa зaдължeниятa и дoгoвopитeAко имунизацията продължи с бързи темпове, до есента ще сложим пандемията под надзор, означи шефът на Центъра по заразни и паразитни болестиКаква е причинатаЛични връзки против професионални решения в „ Откраднат живот: Финалът “ " Лъжа ", " операция ", " подривна активност ": Раул Кастро, който напусна лидерския пост на Кубинската комунистическа партия, не крие какво мисли за интернетТя ще бъде първият политематичен канал в България в 4К резолюция, съобщи основният изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп пред Паола Хюсеин в изявление за " 24 часа " Инцидентът е станал към 8.00 часаУстройството сподели акуратност от 95%Пътят беше затворен поради свлачищеТой ще употребява 3200 спътника към Земята за световно покритиеЗа какво алармираха фенове на NOVAРуснаците споделят, че става дума за учения
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР