T-Mobile се споразумя да придобие конкретната компания Sprint в сделка

...
T-Mobile се споразумя да придобие конкретната компания Sprint в сделка
Коментари Харесай

Сделка на върха: T-Mobile взима Sprint за 26 млрд. долара

T-Mobile се споразумя да придобие съответната компания Sprint в договорка от 26 милиарда $. Тя ще съчетае третия и четвъртия по величина американски безжични оператори и се чака да мине под мощен регулаторен надзор поради въздействието ѝ върху потребителите.
Договорът завърши четири години междуфирмени и изключителни диалози сред фирмите, поставяйки основата за основаването на оператор със 127 милиона клиенти, който ще бъде по-силен съперник на огромните играчи No.1 и No.2, надлежно Verizon и AT&T.

Регулаторните органи на Съединени американски щати към този момент заведоха дело против препоръчаните от AT&T 85 милиарда $ за закупуването на американската медийна компания Time Warner. Затова се чака да подложат Sprint и T-Mobile на съществено следствие по отношение на това по какъв начин ще дефинират цените на комбинираните им безжични оферти.

„Сливането ще сътвори мрежа с най-високи потенциали в Съединените щати, ще докара до по-ниски цени, ще сътвори работни места и ще усъвършенства обслужването в селските райони“, сподели Джон Льогер, актуалният основен изпълнителен шеф на T-Mobile и нов началник на препоръчаната комбинирана компания.

T-Mobile и Sprint обявиха, че се чака да завършат договорката си не по-късно от първата половина на 2019 година – амбициозна цел, като се има поради интензивната регулаторна инспекция в Съединени американски щати, на която ще бъде подложена тя. T-Mobile няма да бъде длъжен да заплати на Sprint такса за разлъка, в случай че регулаторите блокират договорката, съгласно източници, които желаеха да не бъдат разпознати. Това е по този начин, защото тези детайлности в техния контракт към момента не са били оповестени.

Компаниите обявиха, че чакат регулаторните органи на Съединени американски щати да видят изгодите от договорката.

Говорителка на ръководителя на Федералната комисия по връзките Аджит Пай отхвърли да разяснява в неделя препоръчаното обединение. FCC ще реши дали да даде разрешението за контролиране на договорката и дали договорката е в „обществен интерес“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР