СЗО посочи единственото ефективно лекарство за коронавирус. За това разказа

...
СЗО посочи единственото ефективно лекарство за коронавирус. За това разказа
Коментари Харесай

СЗО посочи единственото ефективно лекарство за коронавирус

СЗО уточни единственото дейно лекарство за ковид. За това описа ръководителят на СЗО Тедрос Адан Гебрейс.

Според него единствено дексаметазон се е потвърдил ефикасен при лекуването на тежкото заболяване. Той означи, че неотдавна са прекъснати опитите с хидроксихлорохин, който се смята за обещаващо лекуване на вируса. Ремдезивир и интерферон също не са потвърдени като ефикасни при лекуването на ковид.

По-рано шефът на СЗО имаше концепцията за всеобщ имунитет против ковид. Той изясни, че всеобщият имунитет е разбиране, което се употребява по време на имунизация, при която популацията може да бъде предпазено от вируса.

Епидемия от пневмония COVID-19, породена от нов ковид, е записана за първи път през декември 2019 година в Ухан. На 11 март СЗО разгласи, че обстановката може да се характеризира като пандемия.

Според изследване, подкрепено от СЗО, антивирусното лекарство ремдезивир, което се смята за едно от най-обещаващите лекувания за Covid-19, не прави доста за попречване на смъртността от заболяването.

Ремдесивир, който е част от пробен коктейл, даден на американския президент Доналд Тръмп, когато той се болести с новия ковид предишния месец, е едно от няколкото медикаменти, изследвани в огромно изследване, включващо повече от 11 000 души в 30 страни.

Според изследване, оповестено късно в четвъртък вечерта, лекарството "е оказало слаб или никакъв резултат върху приетия в болница COVID-19, както се потвърждава от общата смъртност, започване на вентилация и дълготрайност на болничния престой ".

Данните, които към момента не са рецензирани или оповестени в научно списание, наподобява опонират на най-малко две огромни изследвания в Съединените щати, които демонстрират, че ремдезивир може да редуцира продължителността на болничния престой за пациенти с COVID-19.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР