СЗО отмени глобалното извънредно положение, въведено заради COVID-19, съобщи БТА,

...
СЗО отмени глобалното извънредно положение, въведено заради COVID-19, съобщи БТА,
Коментари Харесай

СЗО сложи край на глобалното извънредно положение заради COVID

СЗО анулира световното изключително състояние, въведено поради COVID-19, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Пандемията от COVID-19, която в продължение на повече от три години убиваше милиони хора, провокира стопански безпорядък и задълбочи неравенствата, към този момент не съставлява изключителна обстановка за здравето в международен мащаб, излиза наяве от изказването на организацията.

СЗО разгласи световно изключително състояние по отношение на разпространяването на ковид на 30 януари 2020 година, а пандемията беше оповестена на 11 март.

„ С огромна вяра разгласявам, че COVID-19 е завършил като световна здравна неотложност “, съобщи пред кореспонденти ръководителят на организацията Тедрос Гебрейесус, представен от БГНЕС. По думите му пандемията е умъртвила „ минимум 20 милиона “ души – съвсем три пъти повече от формалните данни за над 6,9 млн. умряли.

Ройтерс отбелязва, че това е значима стъпка към излизане от пандемията, която аргументи тежки разтърсвания в международната стопанска система и се отрази пагубно на хората и публичните връзки.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР