СЗО изпраща три чартърни полета с медицински консумативи и комплекти

...
СЗО изпраща три чартърни полета с медицински консумативи и комплекти
Коментари Харесай

СЗО: Сирия е много по-уязвима, Турция има капацитет да се справи с кризата

СЗО изпраща три чартърни полета с медицински консумативи и комплекти за огромни хирургични контузии от логистичния си център в Дубай за Турция и Сирия, съобщи пресслужбата на здравната организация.

Високопоставени чиновници на СЗО обявиха, че филантропичните потребности на Сирия са извънредно високи след тежките трусове и до момента в който Турция има мощен потенциал да реагира на рецесията, то Сирия остава доста по-уязвима.

Основните доставки за страната в непосредствена и средносрочна вероятност ще бъдат през границата с Турция, а обстановката остава комплицирана, тъй като Сирия към този момент дълги години се бори с продължителна филантропична рецесия поради гражданската война и огнищата на холера.

„ В цяла Сирия потребностите са най-високи след близо 12 години на продължителна, комплицирана рецесия, до момента в който филантропичното финансиране продължава да понижава “, съобщи Аделайд Маршанг, старши чиновник по изключителни обстановки.

По думите й 23 млн. души, включително 1,4 млн. деца, ще бъдат изложени на висок риск в потърпевшите региони на двете страни след земетресенията и вторичните земетресения, трансформирали хиляди здания в отломки.

Генералният шеф на СЗО доктор Тедрос Аданом Гебрейесус съобщи, че организацията е изключително загрижена за областите, за които към момента няма информация. По думите му картографирането на вредите продължава, с цел да се разбере къде би трябвало да бъде ориентирано вниманието и какви би трябвало да бъдат идващите ограничения за подкрепяне. На място към този момент работят медицинските екипи на СЗО дружно с медици, изпратени от няколко страни, включително и България.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР