СЗO даде името Omicron за новия вариант на COVID. Щамът

...
СЗO даде името Omicron за новия вариант на COVID. Щамът
Коментари Харесай

Omicron e името, което СЗО даде на новия вариант на COVID

СЗO даде името Omicron за новия вид на Коронавирус. Щамът беше открит в Южна Африка. Здравната организация на Организация на обединените нации призна варианта, по-рано именуван B.1.1.529, като вид, който провокира безпокойствие, предават международните организации.

Експертите са обезпокоени от метода, по който се предава Omicron. По първични данни той има огромен брой разновидности и профил, който се доста се разграничава от другите разновидности. Именно това буди тяхното безпокойствие.

Първи засечен инфектиран в Европа е пациент от Белгия. Той се е прибрал в страната на 11 ноември и 22-ри е дал позитивна проба. Заразеният не е бил имунизиран. Въпреки това здравните управляващи обявиха, че стартират подробно изследване и приканиха хората да не изпадат в суматоха. Все още не е ясно дали той съумява да преодолее отбраната от имунизациите. Това също ще бъде проучено. От Пфайзер оповестиха, че стартират проучване, те са в подготвеност да трансформират и формулата на препарата си, в случай че това се постанова.

Редица страни стягат контрола на влизащите от страните в Африка. Освен това бяха спрени и полетите от и до Южна Африка.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР