Сьомгата е една от най-обичаните и популярни във всякакви диети

...
Сьомгата е една от най-обичаните и популярни във всякакви диети
Коментари Харесай

Защо да не махаме кожата на сьомгата

Сьомгата е една от най-обичаните и известни във всевъзможни диети риби. Съвсем обикновено е да съществуват десетки способи да я сготвим, като в множеството случаи хората избират да отстранят кожата от нея.
 Снимка 525450

Ето за какво обаче не би трябвало да го вършим - кожата на сьомгата има редица потребни функционалности.

Тя защищава нежното розово месо от пресготвяне, оповестяват ни от Tasting Table. Ако я подготвяме на скара или на тиган, постоянно би трябвало да слагаме рибата с кожата надолу. Ако парчето е прекомерно дебело, е разрешено в края на готвенето да я обърнем за няколко секунди, с цел да се сготви отмерено.
 Снимка 343255

Ако обаче печем сьомгата си на фурна, кожата постоянно би трябвало да е от горната й страна - по този начин ще се резервира влагата и крехкостта й. Освен това и в трите случая се снабдявам с хрупкав деликатес, богат на омега-3 мастни киселини, както и на колаген, чийто банкет въздейства добре на положението на кожата, сухожилията и костите ни.

От The Better Fish пък ни оповестяват, че рибената кожа е все по-ценен деликатес в редица известни заведения за хранене по света. Най-често тя се пържи до златисто или се панира, след което се сервира като хрупкаво допълнение към рибни ястия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР