Synaptics анонсира началото на масовото производство на първия в света

...
Synaptics анонсира началото на масовото производство на първия в света
Коментари Харесай

Synaptics започна масовото производство на вграден в екрана скенер за пръстови отпечатъци

Synaptics анонсира началото на всеобщото произвеждане на първия в света скенер за пръстови отпечатъци, вграден в OLED екран.
Новата технология ще получи единствено един от топ-производителите на смарт телефони, само че не се прецизира кой тъкмо. Много анализатори смятат, че това ще бъде Samsung, който ще употребява новата технология в своите последващи смарт телефони.

Ултратънкият оптичен датчик се назовава Clear ID FS9500 и може да работи с влажни и със студени пръсти. От позиция на сигурността, новият скенер обезпечава същото равнище на сигурност като общоприетия.

Новият скенер за пръстови отпечатъци е комфортен с това, че не заема място по корпуса на смарт телефона и може да бъде изключван по избор. Новият датчик е усъвършенстван за безрамкови екрани и може да се вгражда и в гъвкави екрани. Времето за реакция на новия датчик е 7 милисекунди, а това е към два пъти по-бързо от лицевите скенери и на едно и също равнище със в този момент съществуващите типичен скенери за пръстови отпечатъци.

Скенерът Clear ID FS9500 работи по следния метод: откакто палецът е прилепен до екрана, OLED екранът осветява нужната област и сканира пръстовия отпечатък. Полученият по този метод отпечатък може да се съпостави за съвпадане в база данни и при съвпадане, смарт телефонът да бъде отключен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР