Свят Скандално: САЩ се опитват да спрат Северен поток с

...
Свят Скандално: САЩ се опитват да спрат Северен поток с
Коментари Харесай

Скандално: САЩ се опитват да спрат "Северен поток" с брутални методи

Свят Скандално: Съединени американски щати се пробват да спрат " Северен поток " с брутални способи Каква е ябълката на раздора?  Василена Василева 21 юни 2020, 13:28  Скандално: Съединени американски щати се пробват да спрат Източник: iStock Photos/Getty Images
аква е ябълката на раздора? Газопроводът „ Северен поток “ е съвсем подготвен, само че това още повече нагорещява пристрастеностите. 2200 километра тръби към този момент са прокарани под Балтийско море, обаче през декември строителството спря, като неизградени останаха едвам 160 километра. Проектът, чиято концепция е да се доставя съветски газ за Германия и други европейски страни, е бодил в очите на Съединени американски щати, които в този момент го блокираха със специфични законови наказания, написа DW.

Промени в управлението на „ Северен поток-2 “

Тези наказания принудиха нидерландската компания Allseas да изтегли профилираните си кораби от обекта. През декември двама американски сенатори изпратиха предизвестие до шефа на Allseas: в случай че компанията не се отдръпна от „ Северен поток “, всички нейни имущества в Съединени американски щати ще бъдат замразени, банковите ѝ интервенции през американски банки ще бъдат блокирани, а американските визи на нейните чиновници ще бъдат анулирани.

Косачов: Деградация на Съединени американски щати в нападателен деспот

Брутални закани

Нидерландската компания по принцип би могла да се възползва от планувания в закона едномесечен временен интервал, само че в предупредителното писмо се споделя, че и за това дума не може да става.

Според немския народен представител Клаус Ернст, който е ръководител на Икономическата комисия в Бундестага, в писмото се споделя следното: „ Ако се опитате да довършите газопровода през идващите 30 дни, цената на Вашите акции ще бъде унищожена, а възможностите за оцеляване на компанията ще бъдат унищожени. “

Путин: Казвам на Тръмп – Доналд

Чудно ли е освен това състояние, че Allseas изтегли корабите си и спря строителните работи? Инвеститорите желаят да довършат газопровода благодарение на два съветски профилирани кораба, само че Съединени американски щати имат намерение да блокират и този проект посредством един нов закон с тромавото име „ За изясняване на закрилата на европейската енергийна сигурност “.

Законопроектът се поддържа както от републиканци, по този начин и от демократи и ще има противоположна мощ, продължавайки глобите без спиране след 19 декември предходната година. Занапред тези наказания ще засягат всички, които имат нещо общо със „ Северен поток “. Според изпълнителния шеф на Източния съвет на немската стопанска система Михаел Хармс, описът визира „ всички компании и лица, които са ангажирани с оборудването на корабите или вземат участие в строителните работи, също по този начин застрахователите, сертификаторите и доставчиците на IT-услуги. “

Путин: Русия може да построи "Северен поток 2 " и сама

Посегателство против суверенитета на Германия

Но наказателните ограничения не стопират дотук. На американски наказания подлежат даже тези държавни служби, които правят административни дейности, свързани със „ Северен поток “. Например службите, които издават позволение за работата на профилираните кораби. Според Клаус Ернст, това към този момент е „ нарушаване на интернационалното право, директна интервенция в европейския юридически ред и посягане против суверенитета на Германия и на Европа “. Шефът на Икономическата комисия разяснява, че в сегашната обстановка всеки държавен чиновник, който би трябвало да издаде някакво позволение, „ естествено ще има едно мислено, че персонално може да стане обект на наказания “. Например, да му забранят да влиза в Съединени американски щати.

Председателят на парламентарната Икономическа комисия е засегнат и приканва немското държавно управление непременно да предотврати приемането на този закон. Според него, американският дипломат би трябвало да бъде извикан в немското Министерство на външните работи и да му се каже, че Берлин осъжда опасността със наказания като „ неприятелски акт “. Ернст счита още, че би трябвало да се намеси и Европейската комисия. Той напомня, че във финансирането на „ Северен поток “ вземат участие и концерни от още четири държави-членки на Европейски Съюз. А газ от „ Северен поток “ ще получават както Чехия, по този начин и цяла Европа.

Редно е Еврокомисията да се намеси

Според него, Европейска комисия би трябвало да заема ясна позиция и „ да осъди тези офанзиви на Съединени американски щати против суверенитета на държави-членки “. Ернст счита, че е значимо съответните еврокомисари и немският министър на стопанската система Петер Алтмайер дружно да заминат за Вашингтон и „ с недвусмислена изясненост “ да изложат немската и европейската позиция по въпроса. Клаус Ернст предлага даже освен това. Според него, като „ последна мярка “ може да се намерения за наказателни мита върху вноса на газ от Съединени американски щати и директни наказания против американски политици.

Не сбърка ли Берлин със "Северен поток-2 "

Изпълнителният шеф на Източната комисия на немската стопанска система Михаел Хармс е на мнение, че до такива крайности не трябва да се стига – и отхвърля концепцията за контрасанкции. Хармс поддържа настояванията на Ернст, само че не мисли, че Съединени американски щати могат да бъдат разубедени тъкмо по този метод. Неговата концепция е друга: немското държавно управление и Еврокомисията да се погрижат за финансов „ избавителен пояс “ за „ Северен поток “. Според него, таман по този метод на Вашингтон ще бъде показано, че глобите „ не водят до триумф “.

За да бъде осъдена Русия

Разширяването на американските наказания би довело до нова ескалация на и без друго обременените германско-американски връзки, считат Михаел Хармс и Клаус Ернст. „ Но ние не трябва да се огъваме “, приканва Ернст.

Михаел Хармс изяснява, че преди експлоадирането на пандемията на няколко пъти е посещавал Съединени американски щати, където водил многочислени диалози. Според него, решимостта да се попречи на „ Северен поток “ произтича освен от желанието на Съединени американски щати да продават своя газ и в Европа. „ Независимо от партийната принадлежност, там е налице желанието да бъде осъдена Русия поради намесата в изборите и така нататък “ По неговите думи, американците би трябвало още веднъж и още веднъж да бъдат предупреждавани, че каквито и външно-политически цели да си слагат, не трябва да вредят на своите съдружници.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Василена Василева Източник: сащ северен поток закани.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Отново растеж на инфектираните с ковид, още шестима умряли Отново растеж на инфектираните с ковид, още шестима умряли  Кантарджиев: Тенденциите у нас са смущаващи, надценил съм самосъзнанието на хората Кантарджиев: Тенденциите у нас са смущаващи, надценил съм самосъзнанието на хората  Случай на ковид в редиците на Българска социалистическа партия Случай на ковид в редиците на Българска социалистическа партия  Зам.-председателят на БЛС: Епидемията у нас е съвсем овладяна Зам.-председателят на БЛС: Епидемията у нас е съвсем овладяна  1 Колко трудов стаж е необходим, с цел да ползвате заплатен отпуск  1 Данъчните ще наблюдават ипотеките върху парцелите  1 Авиокомпании ловят клиенти с евтини билети --> Пaрите ни  Колко трудов стаж е необходим, с цел да ползвате заплатен отпуск Колко трудов стаж е необходим, с цел да ползвате заплатен отпуск  Данъчните ще наблюдават ипотеките върху парцелите Данъчните ще наблюдават ипотеките върху парцелите  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> Какво се цели с публикуването на фотосите от спалнята на Борисов <br>
Какво се цели с публикуването на фотосите от спалнята на Борисов
 Бежанците: Какво не знаем за тях? Бежанците: Какво не знаем за тях?  Отново висок брой инфектирани с COVID-19, трима умряли за последното денонощие Отново висок брой инфектирани с COVID-19, трима умряли за последното денонощие  Свинщина. Насред Германия Свинщина. Насред Германия Виц на деня Студентите по медицина решили да се пошегуват с професора. Задигнали скелета от аудиторията, подпряли го на вратата на кабинета и почукали. Професорът отворил, видял кокалите… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Нова Броудкастинг Груп ще сезира институциите за всеки опит за уронване престижа на медиите ни посредством подправени вести Нова Броудкастинг Груп ще сезира институциите за всеки опит за уронване престижа на медиите ни посредством подправени вести NOVA получи високо самопризнание за своя професионализъм и в интернационалното изследване на Института за проучване на публицистиката „ Ройтерс “  По време на карантината: 390 бебета са проплакали в По време на карантината: 390 бебета са проплакали в " Шейново " От началото на годината има 10% растеж на ражданията всеки месец, означи шефът на лечебното заведение доктор Румен Велев  Затвориха постройката на община Сунгурларе поради чиновници с COVID-19 Затвориха постройката на община Сунгурларе поради чиновници с COVID-19 Затварят и пенсионерските клубове и детските градини  Защо Швеция избра друг път в борбата с ковид Защо Швеция избра друг път в борбата с ковид Отговорът дава дипломат Луиз Бергохлм  Миризливият плод, неразрешен за ядене на публични места Миризливият плод, неразрешен за ядене на публични места Наричат го „ кралят на плодовете “, само че той сигурно не би бил по-вкуса на всеки  Instagram се трансформира в главен източник на вести Instagram се трансформира в главен източник на вести Социалната мрежа ще изпревари Twitter в границите на година  Факти за дъжда, които може би не знаете Факти за дъжда, които може би не знаете Кой е районът с минимум дъжд? А за какво обичаме аромата му? Вижте  Нападение с нож в парк британския град Рединг, трима починали Нападение с нож в парк британския град Рединг, трима починали За момента то не се преглежда като терористичен акт  Почина президентът на Европейската атлетика Почина президентът на Европейската атлетика Свейн Арне Хансен си отиде на 74-годишна възраст, откакто не съумя да се възвърне от инфаркт  Каракачанов: Добре проведен компромат. Ако събориш премиера, събаряш и държавното управление Каракачанов: Добре проведен компромат. Ако събориш премиера, събаряш и държавното управление Така вицепремиерът разяснява абсурда със фотосите от спалнята на премиера Борисов  Крачка напред към приемането на България в Шенген Крачка напред към приемането на България в Шенген Страната ни неведнъж е доказвала, че несъмнено и надеждно пази външните граници на Европейски Съюз, разяснява евродепутатът Емил Радев  Кои компании в Европа редуцират най-вече чиновници поради COVID-19 Кои компании в Европа редуцират най-вече чиновници поради COVID-19 Безработицата на Стария континент се усилва доста  Поискаха от 3 до 10 години затвор за подсъдимите по делотото Поискаха от 3 до 10 години затвор за подсъдимите по делотото " EVN " Tова са Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков  ТИР се прекатурна на Автомагистрала ТИР се прекатурна на Автомагистрала " Струма " край Благоевград, водачът бил пийнал Пробата с техническо средство посочила, че той е с 1,8 промила алкохол в кръвта  Илън Мъск продаде дома си в Лос Анджелис за $29 млн. Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР