Свят Руската ваксина може да е опасна - какво казват

...
Свят Руската ваксина може да е опасна - какво казват
Коментари Харесай

"Руската ваксина може да е опасна" - какво казват учени и експерти по цял свят

Свят " Руската ваксина може да е рискова " - какво споделят учени и специалисти по целия свят Tя е основана в московския Научно-изследователски център по епидемиология и микробиология " Гамалея " 13 август 2020, 11:41  Източник: iStock Photos/Getty Images
исковано е да се употребява новата съветска ваксина, безапелационен е Клаус Чичутек, президент на немския институт „ Паул Ерлих “ (ИПЕ), който дава отговор за лицензирането на ваксини, представен от DW.

СЗО към Русия за имунизацията за ковид-19: Спазвайте процедурите

Чичутек счита, че имунизацията има редица дефекти: „ Необходимо е да се съберат задоволително статистически постоянни данни за резултата и сигурността на имунизацията. Изглежда обаче, че за тази ваксина такива не са събрани “, споделя той. Чичутек има поради, че имунизацията не е минала през наложителната трета фаза, която нормално продължава няколко месеца и обгръща хиляди проби върху хора.

Христо Стоичков за COVID-19: Внимателно премислян с години

Какво се знае за съветската ваксина?

Новата съветска ваксина против ковид е основана в московския Научно-изследователски център по епидемиология и микробиология „ Гамалея “. Преди по-малко от два месеца тя бе тествана единствено на шепа доброволци. Досега основателите на имунизацията не са разгласили никакви научни разработки. Чичутек подлага на критика точно тази липса на бистрота и напомня, че нормално основателите на ваксини разгласяват авансово резултатите в медиите или най-малко в научни издания. ИПЕ поддържа съдействие с съветските управляващи, само че все пак до момента не е бил известен за създаването на имунизацията, изяснява Чичутек и акцентира, че лицензирането на имунизацията в Русия не покачва изключително доверието в съветските фармацевтични управляващи.

Гейтс: Промените в климата са по-опасни от ковид

Правителства и експерти по целия свят също подлагат на критика дейностите на Русия. Световната здравна организация (СЗО) акцентира, че евентуалните ваксини наложително би трябвало да преминат всички тестови етапи, преди да излязат на пазара. Скептично надъхан е и немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан: „ Не е значимо кой ще бъде първи, значимо е да се сдобием с ефикасна, тествана и сигурна ваксина “, споделя той и напомня, че за доверието на хората в една нова ваксина най-важното е навреме да се проведат всички нужни проучвания.

Шпан счита, че съгласно наличните информации съветската ваксина не е била подложена на нужните тествания. „ Когато пуснеш прекомерно рано една ваксина, това може да докара до рискове “, споделя министърът. Според говорителка на немското Министерство на здравеопазването, Берлин сега не води никакви диалози с съветските управляващи за тази ваксина. „ Преди една ваксина да бъде позволена за всеобща приложимост, би трябвало да се потвърди удобното съответствие сред изгода и риск “, споделя още говорителката и напомня, че в Европейски Съюз преди всичко се слага сигурността на пациентите.

Коронавирусът: Лъже се жестоко и на едро

В Съединени американски щати също предизвестяват за заплахите. Министърът на опазването на здравето Алекс Азар има същите опасения като немския си сътрудник: „ Не е значимо кой първи ще сътвори имунизацията. Важно е да имаме ваксина, която ще бъде сигурна и ефикасна, както за американския народ, по този начин и за международното население “.

Скептични са реакциите и на американските учени. „ Според мен е меко казано проблематично да твърдиш, че имаш ваксина, която всеобщо може да се ползва, преди да си я тествал “, споделя Антъни Фаучи, основният специалист по инфекциозни болести в Съединени американски щати. А Лорънс Гостин, експерт по здравно законодателство, е угрижен от обстоятелството, че в границите на нужната процедура руснаците са прескочили значими стадии. И че в следствие от това „ наличната ваксина може да бъде освен неефикасна, само че и рискова “.

Путин: Русия първа в света записва ваксина против COVID-19

Израел демонстрира интерес, Иран приказва за "Кутията на Пандора "

В същото време Израел показва интерес към съветската ваксина, която на интернационалния пазар ще носи името „ Спутник V “. Израелският министър на опазването на здравето Юли Еделщайн заяви, че към този момент се водят съвещания.

Иранското министерство на опазването на здравето застава на противоположната позиция и даже назовава съветската ваксина „ Кутията на Пандора “. Техеран твърди също така, че Иран създава лична ваксина.

Здравният министър: Никаква отдалеченост, дисциплинираност и хигиена

За да бъде позволена една ваксина в Германия, е нужен формален държавен лиценз, който се издава от ИПЕ. Като опция Германия приема и европейския лиценз, който се издава от Еврокомисията.

В момента над 170 лаборатории по целия свят създават ваксини против КОВИД-19. Според СЗО, единствено шест от имунизациите към този момент са достигнали до решителната трета тестова фаза.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: ваксина русия ковид.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Извънредното съвещание се провали, митинг пред Народното събрание Извънредното съвещание се провали, митинг пред Народното събрание  Прокуратурата: Множество нарушавания в парк Прокуратурата: Множество нарушавания в парк " Росенец ", " Буджака " и други обекти на морето  Кунчев: Има повече умряли, тъй като има повече заболели Кунчев: Има повече умряли, тъй като има повече заболели  Коронвирусът в България, смъртността пораства, скок на излекуваните Коронвирусът в България, смъртността пораства, скок на излекуваните  1 Одобриха нови правила за преизчисляване на пенсиите  1 Българите отхвърлиха да купуват артикули на погашение  1 В Пловдив задължават да се носи маска на събития навън --> Пaрите ни  Одобриха нови правила за преизчисляване на пенсиите Одобриха нови правила за преизчисляване на пенсиите  Българите отхвърлиха да купуват артикули на погашение Българите отхвърлиха да купуват артикули на погашение  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> Сачева: Бивши величия, провалени политици, тролове <br>
Сачева: Бивши величия, провалени политици, тролове
 Коронавирусът взе 12 нови жертви в България Коронавирусът взе 12 нови жертви в България  Френският министър председател: Това е сложна за възприемане подлост Френският министър председател: Това е сложна за възприемане подлост  Катастрофата Катастрофата " Курск ": 20-ата годишнина на една съветска покруса Виц на деня На изявление за работа ме питат: - Важна ли ви е заплатата? - Ми не,... международният мир ми е преди всичко. Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Шериф във Флорида забрани на служителите на реда да носят маски Шериф във Флорида забрани на служителите на реда да носят маски Шерифът позволява някои изключения, в това число за чиновници, които работят в затвори, учебни заведения и лечебни заведения  Илюстрация на светкавиците на Юпитер, направена посредством данните от сондата Juno НАСА откри странности в атмосферата на Юпитер Сред тях са и необикновени светкавици  Почина именитият вратар Бисер Михайлов Почина именитият вратар Бисер Михайлов За „ Левски “ има 16 мача в евротурнирите - 4 за КЕШ, 8 за КНК и 4 за купата на УЕФА  <p>Принц Хари и Меган Маркъл имат нов дворец</p> Принц Хари и Меган Маркъл имат нов замък Херцозите на Съсекс към този момент са горди съседи на Опра Уинфри  Туристка твърди, че е нападната от хижар Туристка твърди, че е нападната от хижар Причината била, че тя оставила домашния си любим пред заслона му  <p>Китайка е диагностицирана с Ковид-19 за втори път</p> Китайка е диагностицирана с Ковид-19 за повторно Засега случаите на наново заразяване не са научно потвърдени  Oткриха далечна вселена, която наподобява на Млечния път Oткриха далечна вселена, която наподобява на Млечния път Откритието е направено с мрежата от радиотелескопи АЛМА в Чили  Фирма взима пари за скъпо съоръжение, само че никой не го получава Фирма взима пари за скъпо съоръжение, само че никой не го получава Защо и има ли метод хората да получат парите си назад?  Пешеходци в риск поради преместена пешеходна пътека Пешеходци в риск поради преместена пешеходна пътека Хората не престават да пресичат пътното платно, макар заплахата  Извънредно съвещание на Висш съдебен съвет по промяната на Гешев Извънредно съвещание на Висш съдебен съвет по промяната на Гешев Висш съдебен съвет ще разисква и избора на нов член  Беларус – синът ми отиде при приятелката си, в този момент е мъртъв Беларус – синът ми отиде при приятелката си, в този момент е мъртъв Властите в Беларус публично оповестиха, че са арестували над 6000 души  Microsoft Surface Duo Microsoft пуска своя Android телефон през септември Surface Duo ще има два екрана и мощен хардуер  ParaKids - по какъв начин спортът носи Промяна за децата ParaKids - по какъв начин спортът носи Промяна за децата Даниела Садикова и Бояна Коцева описват за плана, който оказва помощ на деца със специфични потребности да имат вяра в себе си и да се оправят с компликациите  <p>Насилие против протестиращите в Беларус</p>

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР