Свят Митът за избора“ и защо в САЩ се раждат

...
Свят Митът за избора“ и защо в САЩ се раждат
Коментари Харесай

„Митът за избора“ и защо в САЩ се раждат деца без шанс за живот

Свят „ Митът за избора “ и за какво в Съединени американски щати се раждат деца без късмет за живот Анонимно отворено писмо на американски доктор хвърля светлина върху последствията от възбраната на абортите  Деница Георгиева 22 юли 2019, 07:48 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  „ Митът за избора “ и за какво в Съединени американски щати се раждат деца без късмет за живот
„ Митът за избора “ и за какво в Съединени американски щати се раждат деца без късмет за живот
 Полицията в Съединени американски щати: Горещо е, закононарушения от понеделник
Полицията в Съединени американски щати: Горещо е, закононарушения от понеделник
 Започнаха предварителните парламентарни избори в Украйна
Започнаха предварителните парламентарни избори в Украйна
 Ердоган заплаши Кипър с война
Ердоган заплаши Кипър с война
 Украински дипломат упрекна Германия в съюз с Русия
Украински дипломат упрекна Германия в съюз с Русия
 Иран завладя английски танкер, Лондон заплаши
Иран завладя английски танкер, Лондон заплаши
 Серия вторични земетресения разклатиха Гърция след земетресението
Серия вторични земетресения разклатиха Гърция след земетресението
 Крясъци
Крясъци " Умрете " и 33 жертви разплакаха Япония след пожара в Киото

ъвременната медицина разрешава на човечеството да има надзор над живота и гибелта повече от всеки път в историята.

„ Идеята, че имаме избор обаче е неистина “, споделя неизвестен американски доктор в отворено писмо.

Независимо дали става въпрос за юрист, доктор или предстоящ родител, очакванията, вярата и желанията ни не могат да спасят тези, които са обречени, написа той.

Според него в такива обстановки „ можем да направляваме единствено скръбта си “, тъй като на някои места не разрешаваме на бременните дами и лекарите, които се грижат за тях, да запазят достолепието си.

„ Митът за избора “

е заглавието на неотдавна оповестено анонимно есе на американски доктор, който е замесен в трагичния случай на бъдеща майка с тежка бременност, принудена да роди дете без череп.

Всяка година в Съединени американски щати приблизително 1206 бебета се раждат без череп или с недорасъл мозък. В такива случаи шансове за оцеляване няма.

На лекарят се постанова да показа тази информация на бъдеща майка, изпълнена с вяра.

„ Очите ѝ те умоляват. Спри го… Говориш с акушерите, тъй като всичко по този начин или другояче ще бъде прекъснато. Но никой няма да го спре. Не в този щат. Не в тази болница. И по този начин майката си отива у дома – бременна и скърбяща “.

Няколко дни по-късно тя се завръща в болничното заведение с прибързано раждане. Самата тя не може да се накара да поеме детето си в ръце. Няколко мига по-късно тежко деформираното новородено издъхва.

„ Някои от сестрите те карат да поправиш това, да спасиш бебето с магията на медицината. Напомняш им, че то е прибързано родено, без мозък, и не може да оцелее “, продължава в есето си лекарят.

Без лек личният състав, който е привикнал да дава всичко от себе си, с цел да избавя животи, се усеща ненужен. Наблюдавайки скръбта, лекарят си спомня за всички дами, чиито стремежи биват „ смачкани от политиката “.

Сърцераздирателната изповед се появява след вълна от закони ,

забраняващи абортите в Съединени американски щати. В някои от тях са планувани изключения като бременност при блудничество и обезчестяване, само че други са безапелационни.

В Алабама да вземем за пример абортите са разрешени единствено когато раждането може да заплаши физическото здраве на майката. Психическото здраве на майката и бебето не се взимат под внимание.

По данни на Американския лицей на акушер-гинеколозите абортите в третото тримесечие на бременността са доста редки, по-малко от един % от всички случаи, и всекидневно са свързани с аномалии, избрани като „ несъвместими с живота “.

В Съединени американски щати законите варират, само че към този момент в 43 щата има ясни правила за това, какво е разрешено и какво не.

Начинът, по който мнозина виждат абортите, не е натурален,

написа в една от последните си книги социологът Зиад Мунсон.

Според него абортите се трансформират в социална и политическа тематика поради разнообразни исторически събития, решенията на редица персони, организации и обществени придвижвания и методът по-който обществото се е трансформирало през годините.

Дебатът за абортите е и постоянно е бил културно и обществено разделяне, основаващо се върху комплицирания въпрос за началото на живота.

„ Митът за избора “ не може да приключи спор с сходна тежест, само че хвърля светлина върху един доста значим въпрос: Не е ли абортът най-милостивото решение в обстановки, в които животът на неродените не може да бъде избавен?

„ Понякога виждаш бебетата продупчени и нарязани в името на интензивната грижа “, написа анонимният доктор. И това е единствено дребна част от тематиката за абортите и възбраната им…

По тематиката  Феминистите и демократите в потрес, Алабама не разрешава абортите Феминистите и демократите в потрес, Алабама не разрешава абортите  Бременността не е смешка Бременността не е смешка  Оказва се, че мъжете имат огромна роля при спонтанните аборти Оказва се, че мъжете имат огромна роля при спонтанните аборти  Как сполучливо присадиха матка от умряла и се роди бебе Как сполучливо присадиха матка от умряла и се роди бебе

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Деница Георгиева Източник: Съединени американски щати аборт живот закон .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара За дома  DSK  <p>Как да подобрим качеството на въздуха у дома</p> Как да подобрим качеството на въздуха вкъщи  <p><strong>7 казуса в кухнята,</strong> които би трябвало да решите веднага</p> 7 казуса в кухнята, които би трябвало да решите незабавно.box-DSK { margin: 50px 0; }.box-DSK img { width: 100%; height: auto; }.box-DSK.list-item:nth-child(1) { border-top: 0 none; }.box-DSK.list-item { background: #fff; padding: 15px 0; border-left: 15px solid #fff; border-right: 15px solid #fff; }.box-DSK.box-content { padding: 0; padding-top: 15px; border-left: 15px solid transparent; border-right: 15px solid transparent; border-bottom: 15px solid transparent; background: #136f52 url(`https://www.vesti.bg/resources/assets/dsk/dsk-wallpaper.jpg`) top center; } Не пропускай  Ангелкова: Туризмът би трябвало да е национална идея Ангелкова: Туризмът би трябвало да е национална идея  <br> Израел и Съединени американски щати <strong> договарят с Русия </strong> против Иран <br>
Израел и Съединени американски щати договарят с Русия против Иран
 <br> Модното ревю, което за малко да провокира <strong> естествено злополучие </strong> <br>
Модното ревю, което за малко да провокира естествено злополучие
 <br> Лана дел Рей желае да бъде <strong> брачна половинка на Елвис </strong> <br>
Лана дел Рей желае да бъде брачна половинка на Елвис
 1 Тайните на съвършената женитба  1 Горещата Роузи Хънтингтън-Уайтли без долни дрехи на премиера  1 Лесни пози от йогата, с които ще се почувствате като преродени (ВИДЕО)  1 Най-добрите места за къмпинг по нашето Черноморие, които би трябвало да посетите (ВИДЕО) --> АКЦЕНТИ  Тайните на съвършената женитба Тайните на съвършената женитба  Горещата Роузи Хънтингтън-Уайтли без долни дрехи на премиера Горещата Роузи Хънтингтън-Уайтли без долни дрехи на премиера  Лесни пози от йогата, с които ще се почувствате като преродени (ВИДЕО) Лесни пози от йогата, с които ще се почувствате като преродени (ВИДЕО)  Най-добрите места за къмпинг по нашето Черноморие, които би трябвало да посетите (ВИДЕО) Най-добрите места за къмпинг по нашето Черноморие, които би трябвало да посетите (ВИДЕО) Последни  <p><strong>&bdquo;Митът за избора&ldquo;</strong> и за какво в Съединени американски щати се раждат <strong>деца без шанс</strong> за живот</p> „ Митът за избора “ и за какво в Съединени американски щати се раждат...  Слънце през днешния ден, горещо лятно време в края на седмицата Слънце през днешния ден, горещо лятно време в края на седмицата  <p><strong>Най-жестоките скандали</strong> сред рок звезди в историята</p> Най-жестоките кавги сред рок звезди в историята  Американският вицепрезидент Майк Пенс показва капсулата Orion НАСА показа новата капсула за кацане на Луната  АРД: Ниското възнаграждение прогонва българите в чужбина АРД: Ниското възнаграждение прогонва българите в чужбина  цветя празник имен ден Честит имен ден на всички прелестни дами с имената...  Володимир Зеленски Партията на Зеленски печели изборите в Украйна  Събор Рожен 2019 Роженският събор събра над 280-хилядна аудитория  <p><span style= Сцените на дребния и огромния екран, които вълнуват...  <p>Учени: Най-опасен за зъбите е чаят от каркаде</p> Учени: Най-опасен за зъбите е чаят от каркаде  <p>Си Ен Ен: Хакнаха цяла една нация</p> Си Ен Ен: Хакнаха цяла една нация  <p>Верижна злополука затапи Е-79</p> Верижна злополука затапи Е-79  <p>Последните фотоси на звездите преди да починат</p> Последните фотоси на звездите преди да починат  Бойко Борисов Премиерът Борисов кръсти внуците си  <p>Хиляда пожарникари се борят с пожари в Португалия</p> Хиляда пожарникари се борят с пожари в Португалия  Чарлийз Терон Красиви шия и деколте - няколко потребни съвета (ВИДЕО)  Гозба от... маслини Гозба от... маслини  Росен Бъчваров Говорителят на Национална агенция за приходите: Периферни електронни услуги са в...  <p>Камион изгоря на пътя към Рожен</p> Камион изгоря на пътя към Рожен  <p>Полицията в Съединени американски щати: Горещо е, закононарушения от понеделник</p> Полицията в Съединени американски щати: Горещо е, закононарушения от понеделник Всичко от през днешния ден Виц на деня Двама другари си приказват: – Иване, построих си къща. – С какъв брой стаи, бе, Пешо? – С една. – Ми то с по-малко за к’во ти… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  182 години от рождението на Васил Иванов Кунчев – Левски  Урсула фон дер Лайен е новият началник на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е новият началник на Европейска комисия  БГ звезди се включиха в акция за „ избавяне “ на летния сезон на Черноморието с акция за на Черноморието  Граждани отиват за паспорти - получават фиш, за който не знаят и не могат да платят  Откриха черна дупка, която не би трябвало да съществува Откриха черна дупка, която не би трябвало да съществува  Захвърлен, подминаван и оживял: Сами Водещи вести  цветя празник имен ден Честит имен ден на всички прелестни дами с имената...  АРД: Ниското възнаграждение прогонва българите в чужбина АРД: Ниското възнаграждение прогонва българите в чужбина  Слънце през днешния ден, горещо лятно време в края на седмицата Слънце през днешния ден, горещо лятно време в края на седмицата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР