Свят Лидерите приеха декларация за бъдещето на ЕС Първият от

...
Свят Лидерите приеха декларация за бъдещето на ЕС Първият от
Коментари Харесай

Лидерите приеха декларация за бъдещето на ЕС

Свят Лидерите одобриха декларация за бъдещето на Европейски Съюз Първият от десетте уговорката на декларация е " отбраната на обединена Европа "  Николай Киров 9 май 2019, 21:52
ържавните и държавни ръководители на Европейския съюз на неофициална среща на върха в четвъртък, в която взе участие и българският министър председател Бойко Борисов, утвърдиха Декларацията от Сибиу за тактиката на общността за идващите пет години.

"Потвърждаваме, че сме по-силни в този все по-нестабилен и комплициран свят, когато сме обединени. Признаваме отговорността си като водачи, с цел да създадем нашия съюз по-силен и бъдещето ни по-светло, като в същото време признаваме европейската вероятност на други европейски страни. Ние единомислещо одобрихме Декларацията от Сибиу за десетте уговорката, " се споделя в декларацията.

В нея се акцентира, че всички идни решения на Европейски Съюз ще следват буквата и духа на тези 10 уговорката. "Днешният Европейски съюз е по-силен от през вчерашния ден и желаеме да продължим да го укрепваме за на следващия ден. Това е нашият ангажимент към бъдещите генерации. Това е духът на Сибиу и на новия съюз във формата на 27 страни, подготвени да одобряват бъдещето си като цяло ".

Първият от десетте уговорката на декларация е "защитата на обединена Европа ".

"Ние ще пазиме обединена Европа - от изток на запад, от север на юг. Преди трийсет години милиони хора се бориха за своята независимост и единение и отстраниха желязната завеса, която разделяше Европа в продължение на десетилетия. Нямаме място за разделения, които работят против нашия общ интерес ".

Вторият и третият параграф от декларацията се отнасят до единството и "съвместните решения ".

"Ние ще бъдем обединени, без значение от събитията. Ще бъдем солидарни между тях в сложни времена и постоянно ще бъдем дружно. Можем и ще приказваме с един глас, " се споделя в декларацията. "Винаги ще търсим взаимни решения, до момента в който се слушаме един различен в духа на схващане и почитание ".

Документът акцентира, че Европейски Съюз ще "продължи да пази своя метод на живот, демокрацията и върховенството на закона ". Освен това, общността се ангажира постоянно да насочва напъните си там, където е належащо. "Европа ще продължи да играе огромна роля в огромните каузи. Ще продължим да слушаме опасенията и очакванията на всички европейци, като сближаваме съюза с нашите жители и ще действаме надлежно с упоритост и увереност ".

"Винаги ще се придържаме към правилото на правдивост, без значение дали на пазара на труда, в благосъстоянието, в стопанската система или в цифровата промяна. Ние ще понижим още повече разликите сред нас и постоянно ще оказваме помощ на най-уязвимите в Европа, " декларира декларацията. "Ще предоставим на съюза средствата, нужни за реализиране на задачите и за осъществяване на неговите политики ".

В документа се споделя, че Европейски Съюз ще "защити бъдещето на идващото потомство европейци ". "Ние ще влагаме в младежта и ще създадем съюз, подобаващ за бъдещето, кадърен да се оправи с най-належащите проблеми на XXI век ".

"Ще защитим нашите жители и ще подсигуряваме тяхната сигурност, като влагаме в меката и твърда мощ и работим с нашите интернационалните сътрудници. ".

Последната точка от декларацията гласи, че Европейският съюз ще бъде "отговорен международен водач ".

"Предизвикателствата, пред които сме изправени през днешния ден, засягат всички ни. Ще продължим да работим с нашите сътрудници по света, с цел да поддържаме и развиваме учреден на правила интернационален ред, да използваме оптимално новите благоприятни условия за търговия и взаимно да решаваме световни проблеми като опазването на околната среда и битката с изменението на климата ”, се показва в декларацията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР