Свят Българите, евакуирани от Китай, кацнаха в Германия Всички пътници

...
Свят Българите, евакуирани от Китай, кацнаха в Германия Всички пътници
Коментари Харесай

Българите, евакуирани от Китай, кацнаха в Германия

Свят Българите, евакуирани от Китай, кацнаха в Германия Всички пасажери от самолета ще бъдат прегледани в спортна зала на летището, пригодена за случая 1 февруари 2020, 18:43  Българите, евакуирани от Китай, кацнаха в Германия Източник: iStock Photos/Getty Images
амолет на немските военновъздушни сили, който беше изпратен да изтегля над 100 души от огнището на ковид - град Ухан, кацна на летището във Франкфурт.

Пътниците - 102 германци, и 26 задгранични жители, ще бъдат прегледани в особено оборудван ъгъл на терминала на летището. На борда на самолета има и българин с двойно поданство, както и жител на Съединени американски щати.

German evacuees from Wuhan land at Frankfurt airport, on the way to fourteen days quarantine. https://t.co/Ee1Hm3ypjn
— Irineo B. R. Salazar (@ibrsalazar) February 1, 2020
По-рано през днешния ден немският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи, представена от ТАСС, че самолетът прелетял над съветска територия, само че не получил позволение за междинно кацане в Москва за презареждане в гориво и трябвало да се приземи в Хелзинки.

По-рано през днешния ден министър председателят Борисов свика изключителна среща във връзка разпространяването на ковид. Страната ни разгласи равнище за риск четвърта степен - предизвестие към българските жители на територията на страната и отвън нея да не пътуват до Китай . Това заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева след съвещанието.

"Българските жители, които не са в Китай, да се въздържат от пътешестване в страната. Това важи и за тези, които са на територията на България и на други страни ", изясни тя.

В съвещанието при премиера участваха също министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, на вътрешните работи Младен Маринов, както и представители на способените органи, които наблюдават обстановката с ковид.

Due to coronavirus, Delta announces it will temporarily suspend all US flights to China starting Feb. 2 -- four days earlier than planned https://t.co/TAgXDuVfWO pic.twitter.com/VudEPkc2SV
— CNN Breaking News (@cnnbrk) February 1, 2020
Набелязани са редица ограничения за запазване здравето на българските жители. Има подготвеност за оповестяване на пета степен на риск другата седмица, която степен е възбрана за пътешестване до Китай.

"Всеки китайски жител или жител на друга страна, който е бил на територията на Китай или в рискови страни с публикуван ковид, ще бъде подложен на щателна здравна инспекция и наблюдаване още със стъпването си на наша територия ", разгласи здравният министър Кирил Ананиев, представен от Българска телеграфна агенция.

На инспекция и съответните ограничения подлежат и българите, обитавали в рисковите райони.

Всички те ще минават през термокамери/на летищата - София, Варна и Бургас/ и в случай че се откри, че пасажерът има температура или друго неразположение, неотложно ще бъде ориентиран към ВМА-София или избраните лечебни заведения във Варна и Бургас.

Тези, които не демонстрират признаци, ще бъдат под домашна карантина/14 дни/ като положението им, както и това на фамилиите им, ще се следи от персоналните лекари.

Осигурени са нужните защитни материали - престилки, ръкавици, маски, шапки за здравните органи и "Гранична полиция ". Осигурени са и нужните маркери за определяне съществуването на новия вирус, увери Кирил Ананиев.

Убедени сме, че на входа на нашата страна ще се положат всички нужни ограничения, с цел да не се допусне човек-носител на вируса да влезе в страната, заявява той.

Създадена е нужната съгласуваност, избрани са екипите в съответните лечебни заведения.
Вътрешният министър Младен Маринов прикани българските жители да се отнасят съществено към тази опасност и да бъдат изпълнявани полицейските разпоредби.

Сънародничката ни , която е декларирала предпочитание да напусне Ухан и е с двойно поданство, ще остане под 14-дневна карантина в Германия, заяви още министър Екатерина Захариева. Другите двама българи са на територията на консулството ни във Франция и тази нощ ще се върнат у нас с боен "Спартан ", придружавани от медицински екип от ВМА. Те ще бъдат сложени под карантина във ВМА. Ако са посочили признаци на заболяване в самолета, ще останат под карантина във Франция, посочи външният министър.

Ръководителката на фолклорния отбор от Петрич, който преди броени дни се завърна от Пекин, е настанена в лечебно заведение, останалите се следят от персоналните лекари и няма информация децата или съпътстващите ги учители да са с влошено положение, осведоми Кирил Ананиев.Те нямат температура или спомагателни затруднения.

В началото на идната седмица в Брюксел се събират здравните министрите на страните-членки на Европейски Съюз, с цел да обсъдят обстановката и ограниченията за ограничение навлизането на новия ковид на територията на Общността, осведомиха Захариева и Ананиев. Независимо от това, нашето държавно управление взима незабавни и изключителни ограничения, преди срещата, акцентира здравният министър.

Лекари в Хонконг на стачка, коронавирусът се популяризира

Хиляди хонконгски медицински служащи се сплотиха към концепцията да стартират стачка. Основното им искане е китайското държавното управление да затвори границата си с континенталната част на страната, с цел да овладее коронавирусната зараза. До момента в резултат на болестта са умряли 259 души, предава Агенция Франс Прес.

В Хонконг към този момент има 13 доказани случая на болестта, а 112 пациенти са под карантина в инфекциозни отделения.

Повече от три хиляди чиновници в държавните лечебни заведения, в това число лекари и медицински сестри, ще излязат на митинг, в случай че държавното управление не извърши техните претенции.

В неделя следва среща сред медицинските експерти и управленията на голям брой лечебни заведения.

Ако не бъде реализирана договореност за затваряне на границите, над 9000 лекари ще поддържат стачката. Това е към 10 % от всички работещи лекари в града.

Стачката е планувана за понеделник, когато лекарите ще спрат да работят. Изключение прави единствено Спешната помощ, само че в случай че още веднъж не бъде реализирана договореност, и медиците от Спешна помощ ще стартират стачка.

Болничните управляващи в Хонконг в събота обявиха, че ще изготвят проект за деяние при изключителни обстановки.

Властите в града към този момент обявиха, че цялостното затваряне на границите не е допустимо, макар че придвижването на хора и коли е лимитирано.

Междувременно американската компания Apple заяви, че затваря всичките си обекти за търговия на дребно в континентален Китай в отговор на епидемията от ковид. Магазините няма да работят до 9 февруари в това число, съобщи "Ройтерс ".

Apple to close all China mainland stores due to virus outbreak https://t.co/tDFqLmfnGt pic.twitter.com/7Gv2oGVE1B
— Reuters (@Reuters) February 1, 2020
"Аpple стопира от през днешния ден продажбите на дребно на свои артикули на територията на Китай. Превантивните ограничения целят да подсигуряват публичното здраве, цитира ТАСС изказване на корпорацията. По-рано Епъл разгласи, че краткотрайно затваря магазините си в Източен Китай - в градовете Циндао, Нанкин и Фучжоу.

Компанията последва образеца на учебни заведения, офиси и фабрики в цялостен Китай, които удължиха ваканцията по случай Лунната нова година в опит да спрат разпространяването на ковид. Заради него тази седмица Световната здравна организация разгласи изключително интернационално състояние, добавя "Ройтерс ".

Броят на умрелите в резултат на новия ковид в Китай до края на вчерашния ден (31 януари) е повишен на 259 души, заяви китайската държавната телевизия, като се базира на данните на Националната здравна комисия. Нови 45 смъртни случая са регистрирани в провинция Хубей и един в община Чунцин.

В течение на деня са били доказани 2102 нови случая на болест в Китай, с което общият им брой е достигнал 11 791.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Как да си платите здравните вноски, в случай че сте безработни  1 Ваучер за 1900 евро, в случай че унищожите остарялата си кола  1 Има ли белина и сапун в месото на дюнерите  1 Текучеството на фрагменти е болест --> Пaрите ни  Как да си платите здравните вноски, в случай че сте безработни Как да си платите здравните вноски, в случай че сте безработни  Ваучер за 1900 евро, в случай че унищожите остарялата си кола Ваучер за 1900 евро, в случай че унищожите остарялата си кола  Има ли белина и сапун в месото на дюнерите Има ли белина и сапун в месото на дюнерите  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Божков разгласи за нелегално изземването на имуществото му Божков разгласи за нелегално изземването на имуществото му  Пети случай на инфектиран с ковид в Германия Пети случай на инфектиран с ковид в Германия  <br> <strong> 9 нововъведения </strong>, които <strong> трансформираха </strong> човешката история <br>
9 нововъведения , които трансформираха човешката история
 <br> Как да поберете <strong> повече багаж </strong> в <strong> дребен куфар </strong> <br>
Как да поберете повече багаж в дребен куфар
Последни  Българите, евакуирани от Китай, кацнаха в Германия Българите, евакуирани от Китай, кацнаха в Германия  <p>Ето по кое време хората са <strong>най-амбициозни</strong></p> Ето по кое време хората са най-амбициозни  Подарък за нея в Деня на влюбените Подарък за нея в Деня на влюбените  Снимка: Александър Георгиев, ръководител на Комисията по <a href=хазарта " /> Пуснаха шефа на Комисията по хазарта против 40 хиляди лева..  Коронавирусът - опасност за целия свят, жертвите порастват Коронавирусът - опасност за целия свят, жертвите порастват  Мащабна полицейска акция в Шумен Мащабна полицейска акция в Шумен  Пожар лумна в болница в Пловдив Пожар лумна в болница в Пловдив  Газова бутилка се взриви в Дупница, има потърпевш Газова бутилка се взриви в Дупница, има потърпевш  Лекар: тези храни състаряват Лекар: тези храни състаряват  Борисов: Най-ценни са мирът и демокрацията Борисов: Най-ценни са мирът и демокрацията  Спецакция в кв. Гешев: Обявяваме война на битовата престъпност (+Снимки)  След срещата при Борисов: Български жители да не пътуват до Китай След срещата при Борисов: Български жители да не...  Цирк в Индия Тези хора откриват избавление в цирка  Арестуваха шефа на Комисията по <a href=хазарта Александър Георгиев " /> Арестуваха шефа на Комисията по хазарта Александър...  Приближен на Божков е арестуван във Виена Приближен на Божков е арестуван във Виена  Всичко, което би трябвало да знаят българите след Brexit Всичко, което би трябвало да знаят българите след Brexit  Наполеон Бонапарт Как биха изглеждали те през днешния ден  Влак умъртви 71-годишен край Струмяни Влак умъртви 71-годишен край Струмяни  Извънредно състояние в Съединени американски щати поради ковид Извънредно състояние в Съединени американски щати поради ковид  Какво време ни чака в първите дни на февруари Какво време ни чака в първите дни на февруари Всичко от през днешния ден Виц на деня Жена се оплаква на другарка: - Омръзна ми този мой мъж! Все едно и също чувам от него: мама това, мама това... Аман от тази… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред  Има ли заплаха левът да се обезцени Има ли заплаха левът да се обезцени  Британският Шиндлер, който избави хиляди деца от газовите камери   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември  Великият български публицист, който беше преведен на 37 езика Водещи вести  Снимка: Александър Георгиев, ръководител на Комисията по <a href=хазарта " /> Пуснаха шефа на Комисията по
хазарта против 40 хиляди лева гаранция  След срещата при Борисов: Български жители да не пътуват до Китай След срещата при Борисов: Български жители да не пътуват до Китай  Спецакция в кв. Гешев: Обявяваме война на битовата престъпност (+Снимки)  Мащабна полицейска акция в Шумен Мащабна полицейска акция в Шумен  Лекар: тези храни състаряват Лекар: тези храни състаряват  Цирк в Индия Тези хора откриват избавление в цирка  Наполеон Бонапарт

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР