Своеобразно състезание между търговските аташета в българските посолства по целия

...
Своеобразно състезание между търговските аташета в българските посолства по целия
Коментари Харесай

Икономическият министър обяви надпревара за инвестиции сред търговските аташета

Своеобразно съревнование сред комерсиалните аташета в българските посолства по целия свят за привличане на вложения и подкрепяне на експорта започва икономическият министър Кирил Петков. След това аташетата ще бъдат класирани съгласно постигнатите резултати. Това разгласи самият той в сряда на среща с комерсиалните представители.

" В това малко време може да реализираме големи триумфи за бизнеса. Проектът, който развиваме с вас е значим и положителен. Един инвеститорски план не може да се случи за 2 месеца, както и експортна договорка, само че на равнище интерес и започване на диалози е допустимо ", уточни Петков.

От известието на ведомството не излиза наяве по кое време ще излезе класацията с най-добре представящите се аташета, а също и ще има ли спомагателни тласъци за най-добре представящите се.

Служебният министър на стопанската система акцентира, че българската стопанска система дълготрайно се базира на компании, които имат експортен капацитет.

“Имаме 400 000 дейни компании, от които действително единствено 14% имат експортен капитал, те дълготрайно дефинират стандарта на живот в страната и създават опцията за нахлуване на пресен капитал в България, която е дребна отворена стопанска система. Това, дружно с задграничните вложения, са единствените дълготрайно здравословни разновидности за нахлуване на непознат капитал”, посочи Кирил Петков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР