Своеобразен фестивал на мюзикълите огранизират продуцентите на Киномания от 27

...
Своеобразен фестивал на мюзикълите огранизират продуцентите на Киномания от 27
Коментари Харесай

Ах, този мюзикъл в НДК - slava.bg

Своеобразен фестивал на мюзикълите огранизират продуцентите на Киномания от 27 януари до 4 февруари 2020 година в НДК. Само в кино „ Люмиел Лидл” феновете на мюзикълите ще видят най-запомнящите се мостри от последните 50 години в жанра, който се счита за разбивач на боксофисите. Сред тях са паметни типичен заглавия от 70-те години на предишния век като „ Ах, този джаз” и „ Кабаре” на режисьора Боб Фоси, „ Брилянтин” на Рандал Клайзър и “Исус Христос суперзвезда” на Норман Джуисън.

Почитателите на мюзикъла обаче ще се насладят и на най-новите заглавия, измежду които притежателя на 6 награди „ Оскар” „ La La Land”, както и една от най-нашумелите и рекламирани продукции на 2019 година – „ Котките” на режисьора Том Хопър. Мегапродукцията на „ Юнивърсъл пикчърс “ буди спорни отзиви в последно време, което е още една причина запалените фенове на мюзикъла на Андрю Лойд Уебър да видят най-новата му екранизация в „ Ах, този мюзикъл”.

Сред заглавията, които ще може да се видят в кино „ Люмиер Лидл”, е и мюзикъла „ Романс и цигари” с цяло съзвездие от артисти, измежду които Джеймс Гандолфини, Сюзън Сарандън, Кейт Уинслет, Стийв Бушеми и Кристофър Уокън. В селекцията е и паметният мюзикъл от 1980 година „ Блус Брадърс” на режисьора Джон Ландис, който е в положение да убеди и най-големия песимист, че мюзикълът може да бъде и комичен, занимателен и ексцентричен. В „ Блус Брадърс” е и една от дребното функции на Кари Фишър в най-силните й години с изключение на тази на принцеса Лея в „ Междузвездни войни”.

Тематичната седмица „ Ах, този мюзикъл” продължава традицията за развиване на фестивала Киномания след сполучливия формат Танц Филм Фест, който показа подбрана селекция от филми, свързани с класическото и съвременно танцово изкуство. Вдъхновението за „ Ах, този мюзикъл” идва от последното издание на Киномания 2019 година, което продуцентите от НДК регистрират като най-успешното през последните 10 години, като единствено прожекциите в зала 1 бяха посетени от над 16 300 фенове.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР