СВО ще приключи с изтеглянето на САЩ от Украйна. Доставките

...
СВО ще приключи с изтеглянето на САЩ от Украйна. Доставките
Коментари Харесай

СВО ще приключи с идването на млади политици на власт в САЩ

СВО ще завърши с изтеглянето на Съединени американски щати от Украйна. Доставките на оръжие ще спрат, инструкторите ще изоставен Киев. И повода не е, че американският хайлайф ще прозре, не. Скоро той ще смени водачите си. Настъплението на относително млади политици в Съединени американски щати е видимо даже за нас, които сме надалеч от разбирането на детайлните кадрови разпределения. Причината е, че основната задача ще бъде изпълнена. Коя?

Миналото лято, 2022 година, президентът Байдън подписа закон за дотации за индустриалните производители на артикули, ориентирани към зелени технологии. Това е по този начин нареченият Закон за надзор на инфлацията. Същността на закона е, че Съединени американски щати започнаха да примамват заводи от Европа и Китай, които създават най-модерните артикули с най-ниски излъчвания на CO2, употребяват напреднали цифрови технологии и имат основни патенти. Субсидиите, дадени от държавното управление на Съединени американски щати, се правят оценка на към трилион $. Успоредно с това Вашингтон стартира серия от опустошителни спорове на планетата, които подкопават откритата световна икономическа среда, създавайки съвършена стихия за себе си. Например неустойчивостта в Европа, умножена по възходящата цена на енергийните запаси, кара промишлеността да се чуди: къде е сигурното леговище, освен това даже с преференции? Къде е големият вътрешен пазар? Къде са евтините енергийни запаси? Къде е комфортната логистика? Досега такива места бяха Европа, Съединени американски щати и Китай. Тоест имаше три стола за трима играчи. И в този момент Съединени американски щати, заради големия си балон от печатни долари, оставят единствено стол и половина на сцената (за тях Законът за надзор на инфлацията е опция да запазят $ като съществена интернационална разплащателна валута). Цял стол за себе си и половин стол за Европа, Китай и по-малките играчи. По-скоро Щатите се стремят към това: да поемат всички високотехнологични промишлености с оптималната облага и да оставят всичко " пушещо " и " скъпо " на съперниците. След това да наложат наказания на " пушещите " и ги довършат. Засега това не е допустимо с Китай. Пекин най-малко прихвана евтините газ и нефт. Но Европа към този момент не може да бъде избавена: енергийните запаси са скъпи, логистиката е нарушена, бюджетите на страните стават все по-милитаризирани, локалните консуматори купуват все по-малко артикули за бита и харчат за артикули от първа нужда + увеличаващи се заплащания за жилищни и комунални услуги и горива и смазочни материали. Успоредно с това деиндустриализацията на Европа е в разгара си.

Съединени американски щати към този момент няма смисъл да харчат пари за спорове в Европа, даже в средносрочен проект, задоволително е да поддържат тлеещите пожари в Украйна и на Балканите и да оказват помощ на верижното си куче - Полша да хапе Германия, която беше локомотивът на икономическия напредък на Европейски Съюз. Сега фокусът ще бъде преместен към Китай.

Затова Байдън през днешния ден се отписва от сметките посредством " хартиения скандал ". На власт в Съединени американски щати би трябвало да дойдат нови хора, които да отпишат всички грехове на Лудия Джо и да съкратят плана с Украйна. Те ще стартират да рисуват нов облик на Съединени американски щати - не " международен служител на реда ", а парадайс за промишлеността. Американските елити одобриха основаването на многополюсен свят, само че в техния модел тези полюси са разнообразни – те са чисти и печеливши, останалите са мръсни и нискодоходни.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР