Свлачището на алеята към бургаския квартал Сарафово се разраства. Достъпът

...
Свлачището на алеята към бургаския квартал Сарафово се разраства. Достъпът
Коментари Харесай

Свлачище в Бургас: Може ли да се спаси крайбрежната алея към кв. "Сарафово"?


Свлачището на алеята към бургаския квартал " Сарафово " се разраства. Достъпът до крайбрежната алея е стеснен за коли, велосипедисти и пешеходци.

Става въпрос за правата сред солниците на Бургас и кв. „ Сарафово “. Общината е сложила сигнална лента, която да лимитира мястото.



Абразивните процеси стартират тази пролет.

„ През април за първи път констатирахме уврежданията, които морските талази нанасят върху границата сред пътя и морския бряг. Веднага сигнализирахме с писмо до регионалния шеф и Министерство на регионалното развитие. В рамките на един месец видяхме, че не престават и през месец май изпратихме второ писмо с гледище за незабавна комисия “, изясни инж. Чанка Коралска, зам.-кмет по строителство в община Бургас.



„ Тогава регионалният шеф предложения представители на „ Геозащита - Варна “. Дойде специалист и сподели, че това не е свлачище, нищо няма да се случи и би трябвало да се създадат отводнителни уреди, тъй като повърхностните води са причина за това. Не става въпрос морска абразия “, сподели още инж. Коралска.

„ За нас това беше извънредно учудващо, изчакахме още месец. През това време правим непрекъснати наблюдения “, добави тя.



Проблемът обаче е, че хората не съблюдават ограничаването и може да се стигне до случай.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР