Свлачище на пътя в индустриалната зона на град Дебелец се

...
Свлачище на пътя в индустриалната зона на град Дебелец се
Коментари Харесай

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

Свлачище на пътя в индустриалната зона на град Дебелец се задейства преди дни и заплашва пешеходци и коли. Почвата под асфалта от години ерозира и всеки миг може да зейне бездна на общинския път. Община Велико Търново има решение и обезпечени пари за подсилване на правата.  svlachiste1

Жителите на градчето са съществено обезпокоени. Наблизо се намира градския стадион. Това е и най-прекият път към фабрики и ферми, и по него всеки ден пътуват служащи и аграрни стопани.

„ Знаете ли каква урва се спуска надолу по ската? Пътят беше асфалтиран, след това се напука с годините и се цепи. По средата на пътното платно има големи пукнатини”, изясняват поданици на Дебелец.

По думите на кмета на Дебелец Снежана Първанова, свлачището се е активизирало още през 2009 година. Дневно по пътя минават десетки камиони и тежка техника.

 svlachiste

Кметството в Дебелец разчита на финансиране от Община Велико Търново за решение на казуса. Оказва се, че през предходната година е утвърден план за подсилване на свлачището. Това заяви проф. Георги Камарашев, заместник- кмет на Велико Търново:
„ За ремонта и на свлачището има обезпечени финансови средства, те са към 440 000 лв. от Комисията по бедствия и повреди към Министерския съвет. В момента вървят процедурите “, изясни проф.Камарашев.

 prof-kamarashev

На 28 февруари щезаседава експертно механически съвет, ще участват специалисти от Басейнова дирекция Плевен и ще се разиска опцията, ремонтът да мине по най- съкратените административни процедури.
“Документацията ни е готова и се надявам, че още през идния месец ще имаме позволение на укрепителни действия. Предвидено е и различно трасе, което ще поеме автомобилния трафик, до момента в който се правят строителните работи”, разяснява проф.Камарашев.

Идната сряда експертният съвет в Общината ще реши каква тъкмо процедура за ремонт да избере, след което ще разпореди поръчката на реализатор. Проф. Камарашев твърди, че до края на тази година правата ще бъде укрепена.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР