Свлачище на метри от жилищна сграда във Велико Търново вдигна

...
Свлачище на метри от жилищна сграда във Велико Търново вдигна
Коментари Харесай

Свлачище на метри от жилищен блок във Велико Търново

Свлачище на метри от жилищна постройка във Велико Търново подвигна на крайник цялостен квартал. Скатът над южния пътен възел е поддал и основава заплаха за живота на живущите в региона.

Земната маса се е свлякла към 4 часа тази заран. Засегнатият сектор, на границата на частен и общински парцел, е на 5-6 метра от входа на жилищен блок. В съседство има и други обитаеми къщи.

За благополучие, рушащият се скален венец, върху който са издигнати постройките, е повлякъл единствено електрически дирек. Уличното осветяване е прекратено. Аварии има и по мрежата на телекомите.

Оказа се, че свлачището е записано още преди 15 години, само че е подценявано и средства за укрепването му не са отпускани. Сега се търсят незабавни решения.

" Вариантите са два. Единия вид е да има подпорна стена, което е много комплицирано нещо, вторият вид е да се бият водачи. Преди 15 години сме почнали претенции към комисията за бедствия и повреди. Два пъти са ни отказали, защото те са сметнали, че това не е предпочитано все още. Но, както виждате от тия дъждове, то се задейства и стана внезапно доста предпочитано ", съобщи пред Би Ти Ви зам.-кметът " Строителство и устройство на територията " в община Велико Търново проф. Георги Камарашев.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР