Свлачище блокира туристи в района на планинската местност Дамбалъ вчера.

...
Свлачище блокира туристи в района на планинската местност Дамбалъ вчера.
Коментари Харесай

Свлачище блокира туристи в района на планинската местност Дамбалъ


Свлачище блокира туристи в региона на планинската околност Дамбалъ през вчерашния ден. От община Момчилград проведоха избавителна акция, с цел да ги изведат от региона, осведоми бТВ.

Около 25 души с няколко автомобила са били на пикник в региона на върха. След като завалял пороен дъжд, туристите тръгнали да се прибират, само че се оказало, че пътят е затворен от задействало се свлачище малко преди да стигнат най-близката махала, оповестиха от общината.

„ Разпоредих се техника на общината да отиде на място, с цел да разчисти свлеклите се на пътя земни маси”, разгласи кметът на Момчилград Сунай Хасан. Той добави, че избавителната акция е траяла към 2 часа.

На пътят, който е държавна благосъстоятелност, с изключение на земна маса са се свлекли огромни камъни, които са затруднили разчистването.

„ Пътят беше издигнат от Горското по план на общината, само че още при построяването му не бяха спазени част от условията. Водостоците не бяха задоволително, а тук-там канавките бяха доста дребни. Това е главната причина да се стигне до активизирането на свлачището и затварянето на планинския път, който тук-там е с надолнище от 18 процента”, съобщи Хасан.

Той ще упорства да се потърси отговорност от фирмата-изпълнител.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР