Свлачища и срутвания на скали усложниха прибирането на пътуващите в

...
Свлачища и срутвания на скали усложниха прибирането на пътуващите в
Коментари Харесай

Свлачища и засилен трафик по пътищата в последния почивен ден

Свлачища и сривания на скали усложниха прибирането на пътуващите в последния от трите почивни дни.

Срутване на скали и земна маса затвори пътя сред София и Самоков, покрай Кокаляне. Движението ще бъде пуснато най- рано на следващия ден.

Заради падащи камъни е затворен и пътят Рудозем – Смилян. Пропаднал път наложи прекъсване на придвижването в едната лента сред Извор и Димово. Пропадане на пътя имаше и при Ново село.

На изхода на София към Самоков имаше служители на реда, които споделяха на водачите, че има проблем. При Околовръстното беше интензивно придвижването, както и на Автомагистрала „ Тракия” и от Благоевград към София, съобщи БТВ.

Не липсваха и произшествия. Сред водачите, изпитали неволите на интензивния трафик е и Андрей, който в последния почивен ден се прибира от Пловдив към София. Заради натоварването по пътищата времето му за пътешестване се удължи и с час и половина.

Въпреки масираното полицейско наличие на пътя от Банско, произшествия на пътя не липсваха. В село Градево верижно се удариха три автомобила.

От пътна полиция обобщиха, през почивните дни няма тежки произшествия, само че има и жертви и потърпевши на пътя. Росен Рапчев от Пътната полиция уточни, че за почивните дни е имало 30 пътнотранспортни катастрофи, с 30 ранени и един умрял нощес в София.

На места, с цел да се улесни трафикът на входа на града, придвижването се контролираше с спомагателна лента в посока София.

Отсечката на пътя за Самоков остава рискова, тъй като скалите могат да се откъртят всеки миг, предизвестяват геодезисти.

Затова от Пътната организация ще отворят трасето най-рано на следващия ден по обед.

Обходните направления за Самоков са два - през Бистрица и през Ихтиман. Трасето през Бистрица беше натоварено, само че без тапи.

Заради снеготопенето по пътищата в цялата смолянска област има заплаха от падащи камъни.

Възможно е проблеми с трафика да има и на следващия ден в ранните часове на деня.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР