Свищов. За пети път съвместният проект на Стопанска академия Димитър

...
Свищов. За пети път съвместният проект на Стопанска академия Димитър
Коментари Харесай

Велико Търново: В Стопанска академия „Димитър А. Ценов” се дипломира петият випуск на проект „Булстрад Академия”

Свищов. За пети път взаимният план на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” и ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп – „ Булстрад Академия ”, обезпечи опция на чиновници от застрахователния отрасъл в България да покачат квалификацията си. Това оповестиха от пресцентъа на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” - Свищов . Обучение по Застрахователен мениджмънт (Организация и ръководство на застраховането) в свищовското висше учебно заведение мина петият следващ випуск на " Булстрад Академия ", в който бяха подготвени 18 чиновници от структурите на Булстрад от градовете София, Благоевград, Хасково, Пловдив, Карлово, Стара Загора, Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен и Русе.
Квалификационното образование бе проведено от Центъра за професионално образование (ЦПО) към Стопанска академия, лицензиран от Националната организация за професионално обучение и образование (НАПОО). Лектори от ЦПО бяха ръководителят на катедра „ Застраховане и обществено дело ” при Стопанска академия – доцент доктор Румен Ерусалимов, доцент доктор Венцислав Василев, гл. ас. доктор Анелия Панева и гл. ас. доктор Милен Митков – преподаватели от същата катедра. Гост-лектори от ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп бяха Иво Груев – изп. шеф и член на УС на Булстрад, Благой Анков – зам.-директор Дирекция „ Правна ”, Булстрад и Мария Рахнева – началник бранш „ Дигитализация ”, Булстрад.
Квалификационните документи на курсистите бяха връчени на тържествена гала в зала Булстрад в Стопанска академия от формалните посетители: доцент доктор Тодор Кръстевич – зам.-ректор по научноизследователска и планова дейност; Иво Груев; Иван Иванов – шеф на Ви Ай Джи Сървисиз България.
В приветствието си към дипломантите доцент Кръстевич акцентира свързаността на Стопанска академия с историята на теорията и практиката на застраховането в България. Той напомни, че още при основаването на свищовското висше учебно заведение през 1936 година стартират да се четат общи и специфични курсове по доктрина на застраховането от именити професори, множеството от които са приключили в задгранични университети, а през 1950 година е основана първата катедра по обезпечаване в България. „ Това са неповторими дипломи, получени на неповторимо място ”, съобщи зам.-ректорът и акцентира, че няма застрахователно сдружение в България, в чието управление да няма хора с дипломи, добити в Стопанска академия. По думите му дипломирането на пети випуск по взаимния план „ Булстрад Академия ”, основан по самодейност на Стопанска академия и управлението на Булстрад в края на 2016 година, е индикатор за продължително професионално партньорство сред ковачницата на застрахователната просвета в страната и гилдията на застраховането.
Дипломантите от петия випуск на Булстрад Академия получиха своите удостоверения и документи на сцената на зала Булстрад, облечени с университетски тоги и под звуците на фанфари. Зам-ректорът, доцент Кръстевич връчи грамоти на отличниците на випуска: Антоанета Караманова, Гергана Матева, Мая Войкова и Радосвет Матеев. Тържественият миг бе запечатан с голям брой фотоси с гостите на церемонията, преподавателите и модераторите на образованието от ЦПО.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР