Свищов. VIII Регионален фестивал на българската погача се проведе в

...
Свищов. VIII Регионален фестивал на българската погача се проведе в
Коментари Харесай

Велико Търново: VIII Регионален фестивал на българската погача се проведе в свищовското село Овча могила

Свищов. VIII Регионален фестивал на българската погача се организира в свищовското село Овча могила, оповестиха от пресцентъра на Общината . Фестивалът, проведен от Народно читалище „ Съзнателност 1899 “ и кметството на село Овча могила,бе открит от ръководителя на Читалището и кмет на селото Нели Великова. Тя приветства участниците и гостите, и им пожела триумф, а за празничното въодушевление се погрижиха съставите, и оркестърът към Народното читалище.
Както всяка година, фестивалът стартира с обичайното въвличане на домакински самун в нощви, а майсторство при месенето му сподели баба Петка Кенова, която съобщи уменията си, научени от нейната майка и баба. В осмото издание на фестивала се включиха 38 участника от общината и района, които показаха 51 експоната. Жури с ръководител Диана Блажева и членове – Таня Ликова и Гинка Стоянова оцениха хлебните произведения, които бяха разграничени в три категории: „ Обреден самун “, „ Съвременни хлябове “ и „ Други тестени произведения “.
За седма поредна година във фестивала още веднъж взе участие ръководителят на Общински съвет – Свищов доктор Кристиян Кирилов, който справедливо зае трето място в категорията „ Съвременни хлябове “. Наградата за изцяло показване и по едно и също време с това за най-възрастен участник бе връчена на 85-годишната Виолета Лазарова от с. Деляновци, а с грамота за „ минимален участник “ беше почетен 7-годишният Петър Гергинов от гр. Горна Оряховица. За първи във фестивала взеха присъединяване консуматори на Дома за остарели хора „ Мария Луиза “ – гр. Свищов, които с изключение на с премия си потеглиха заредени с доста страсти и положително въодушевление.
Наградите и дипломите на спечелилите в трите категории бяха връчени от ръководителя на Народно читалище „ Съзнателност 1899 “ и кмет на кметство с. Овча могила Нели Великова, а всички останали участници получиха алегорични дарове и грамоти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР