Свищов. В продължение на три дни учители, ученици и гости

...
Свищов. В продължение на три дни учители, ученици и гости
Коментари Харесай

Велико Търново: Започнаха честванията по повод 134 години от създаването на Държавната търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ в Свищов

Свищов. В продължение на три дни учители, възпитаници и посетители ще отбележат празника на Професионална държавна комерсиална гимназия „ Димитър Хадживасилев “ в град Свищов, оповестиха от пресцентъра на Общината . Кръгла маса на тематика: „ Партньорството с бизнеса – гаранция за триумф “ даде началото на разнообразната стратегия, отдадена на 134-годишнината от основаването на едно от най-хубавите стопански междинни учебни заведения в България. На кръглата маса взеха присъединяване работодатели от Свищов и сътрудници на учебното заведение, които споделиха мнението си от работата с възпитаниците и обмениха потребни оферти за оптимизация на партньорството. Повечето от присъстващите работодатели показаха приятните си усещания от младежите – от тяхната ангажираност и отговорност, с които подхождат към предоставените им задания по време на другите практики и стажове.
На проведеното събитие участваха представители на община Свищов в лицето на ръководителя на Общински съвет – Свищов доктор Кристиян Кирилов и началника на отдел „ Образование “ Румяна Кузева. В своите приветствени слова доктор Кирилов сподели: „ Нека запазим завета на Дарителя и Търговската гимназия да запази през годините този дух, с който тук се преподават стопанска система, търговия, туризъм, информатика. Всички ние сме длъжници на учителите, които поставят ежедневни старания да възпитат в нашите деца този дух на Дарителя, само че огромна роля в развиването им имаме и ние, като родители, и работодатели. Убеден съм, че работодателите имат своето значимо място в професионалното развиване на учениците. При провеждането на другите практики и стажове те могат да покажат на младежите действителните условия на пазара на труда и да им предадат скъп опит “.
На срещата беше разяснена дуалната система на образование и показани осъществените специалности през 2018/2019 година. Бяха систематизирани резултатите от партньорството с бизнеса и показани действителни планове, при които теорията среща практиката. По план „ Ученически практики – мост към бизнеса “, стана ясно, че за интервала 2013 – 2018 година са взели присъединяване 273 броя ученици-стажанти и са изплатени стипендии в размер на 81 900 лева
Директорката на учебното заведение Румяна Иванова благодари на работодателите в град Свищов за поддръжката и даването на действителни работни места, за процедура на учениците. Тя добави, че се усеща извънредно доста подкрепена от работодателите в Свищов и се радва, че посредством дуалната форма на образование, се минава към съответна склонност за претовареност. Иванова изрази признателност и към общинското управление за взаимната работа, и поддръжка.
Честванията на годишнината от родолюбивото дело на Димитър Хадживасилев ще продължат през днешния ден, и на следващия ден с културни мероприятия, спортни изяви, и факелно шествие до паметника на Дарителите в Свищов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР