Свищов. Свищовската професионална гимназия Алеко Константинов“ отбеляза 55 години от

...
Свищов. Свищовската професионална гимназия Алеко Константинов“ отбеляза 55 години от
Коментари Харесай

Велико Търново: 55 години от създаването на СПГ „Алеко Константинов“ отбелязаха в Свищов

Свищов. Свищовската професионална гимназия „ Алеко Константинов “ означи 55 години от своето основаване, оповестиха от пресцентъра на Общината . На празника се събраха сегашни и някогашни възпитаници, учители, и шефове, които дружно наблюдаваха богатата история на учебното заведение, споделиха мемоари, и се радваха на постигнатите триумфи през годините.
Официалната част на празника стартира с тържествено внасяне знамето на учебното заведение, след което шефът на учебното заведение инж. Веска Николова произнесе празнично слово. Приветствие към учениците, учителите и личния състав направи и кметът на Свищов Генчо Генчев, който беше на събитието дружно с представители на Общината. Градоначалникът поздрави директорката за триумфите на ръководеното от нея учебно заведение и във връзка кръглата годишнина ѝ сервира почетния знак на Свищов. Инж. Николова с наслада одобри почетния плакет като знак за висока оценка на постигнатите резултати.
Интересна част от честването беше презентация в две елементи, проследяваща развиването на професионалната гимназия в интервала на първите 50 години от нейното основаване и интервала на най-новата история – през последните 5. В презентациите беше разказано за всички достижения на учебното заведение – от далечната 1963 година, когато в Свищов се открива единственото по рода си строително учебно заведение, до годините през които се трансформира в професионална гимназия с редица специалности, отговарящи на най-новите условия и търсене на пазара на труда. Бяха разказани направените усъвършенствания в образователната база, заслужените награди и осъществените сполучливи планове, които през последните години се развиват освен в народен, само че и в интернационален проект.
В празничната стратегия, с песни и танци, взеха присъединяване ученици на учебното заведение и ФТС „ Творецът “, с живописен началник Явор Узунов. Запазена марка на гимназията и този път бяха направените от бъдещите кулинари изтънчено декорирани хапки и вкусотии, с които почерпиха своите посетители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР