Свищов. Стопанска академия посрещна два випуска, дипломирали се преди 30

...
Свищов. Стопанска академия посрещна два випуска, дипломирали се преди 30
Коментари Харесай

Велико Търново: Два випуска финансисти на Стопанската академия в Свищов се срещнаха за да отпразнуват годишнини от дипломирането си

Свищов. Стопанска академия посрещна два випуска, дипломирали се преди 30 и преди 5 години в компетентност „ Финанси ”. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанската академия . За да отпразнуват дружно годишнините, в свищовската Алма матер се срещнаха над 100 финансисти от цялата страна. Гостите бяха посрещнати публично в аулата на Академията и бяха приветствани от проф. доктор Андрей Захариев – началник на катедра „ Финанси и заем ” и гл. ас. доктор Юлиян Господинов – координатор „ Образователен маркетинг ” към Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. Приветствие към присъстващите сервира и доцент доктор Валентин Милинов – дълготраен член на свищовската финансова катедрата, само че и част от Випуск’1989, който празнува 30 години от дипломирането си. Сред участниците в срещата от Випуск’2014, празнуващи своята пета годишнина от довеждане докрай на бакалавърското си образование, бяха и носители на голям брой оценки и награди от национални конгреси. В срещата взе участие и алумни координаторът на катедрата хазаин, гл. ас. доктор Петко Ангелов.
След формалното разкриване, последва обличане на ритуалните университетски тоги и обща фотография пред постройката на Ректората. Това върна възпитаниците от двата випуска към студентските им години и с наяве неспокойствие те споделяха незабравими мемоари и обстановки от изпитни сесии, занимателни моменти, обичани преподаватели и остарели другарства. Домакините на събитието подчертаха, че тогавашните упорити и отлични студенти, през днешния ден са виновни финансисти, осъществили се във водещи компании и институции в България и по света. За участниците в алумни срещата бе проведено и посещаване в Академичния музей с сказка от уредника – Маргарита Дончева.
В рамките на извършената среща бяха учредени и два алумни клуба – „ Финанси 1989 ” с ръководител доцент доктор Валентин Милинов и „ Финанси 2014 ” с ръководител Маргаритка Петрова. Сред задачите, които си сложиха двата новосъздадени клуба, е подкрепяне активността на катедра „ Финанси и заем ” за опазване на традициите и реализиране на планове на катедрата, фондация „ Проф. доктор Минко Русенов ” и на специалността. Още същата вечер алумни клуб „ Финанси 2014 ” осъществя своята първа самодейност – дарителски жест посредством Фондация „ Проф. доктор Минко Русенов ” в размер на 520 лева, които са целево предопределени за студенти в потребност от познавач. „ Финанси ” в Стопанска академия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР