Свищов. Работно посещение в Узбекистан осъществиха ректорът на Стопанска академия

...
Свищов. Работно посещение в Узбекистан осъществиха ректорът на Стопанска академия
Коментари Харесай

Велико Търново: Стопанска академия в Свищов задълбочава сътрудничеството си с университети от Узбекистан

Свищов. Работно посещаване в Узбекистан реализираха ректорът на Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” доцент доктор Иван Марчевски и ръководителят на Общото заседание проф. д. н. Борислав Борисов. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” . Целта на визитата бе присъединяване в интернационална конференция и осъществяване на работни срещи за задълбочаване на съществуващи партньорства и сключване на нови контракти за съдействие.
Ректорът на свищовското висше учебно заведение бе поканен като главен докладчик в конференция с интернационално присъединяване, проведена от Ташкенския държавен стопански университет. Форумът, в който с изключение на представителите на Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” участваха посетители от университети и научни организации от Русия, Съединени американски щати, Южна Корея и Индонезия, бе отдаден на тактиката на Узбекистан за макроикономическа непоклатимост, вложения и иновационно развиване. Доц. доктор Иван Марчевски изнесе отчет на тематика „ Предизвикателства пред висшето обучение в страните от Източна Европа ”. Проф. Борисов взе участие в работата на една от секциите на конференцията с отчет, отдаден на районната политика на Европейския съюз.
На среща с управлението на университета-домакин бе подписан анекс към съществуващия рамков контракт за съдействие сред двете висши учебни заведения. По силата на подписания анекс, над 80 узбекски студенти през това лято ще проведат тримесечен стаж в България, проведен и управителен от преподаватели от Стопанска академия. Стажовете ще бъдат извършени в организации-партньори на Академията. По време на работната среща, двете страни договориха и съответни стъпки по приема на студенти за академичната 2019/202 година за образование по създадените две взаимни стратегии за двойна тапия.
В рамките на визитата си доцент Марчевски и проф. Борисов посетиха и Държавния университет в Бухара. След среща и диалози с управлението бе подписан контракт за съдействие сред двете висши учебни заведения. Освен продан на студенти и преподаватели, и взаимни научни проучвания, договорът планува и създаване на стратегия за образование на студенти, които ще получат двойна тапия.
Последната работна среща, която организираха в Узбекистан представителите на Стопанска академия, бе с ректора на Андижанския поземлен институт. На тази първа среща, двете страни разискаха благоприятни условия за бъдещо съдействие и договориха аудиенция на задграничните сътрудници в Стопанска академия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР