Свищов. Министърът на икономиката Емил Караниколов посети Свищов. Той бе

...
Свищов. Министърът на икономиката Емил Караниколов посети Свищов. Той бе
Коментари Харесай

Велико Търново: В навечерието на 2019 година министърът на икономиката Емил Караниколов донесе добри новини за развитието на Свищов

Свищов. Министърът на стопанската система Емил Караниколов посети Свищов. Той бе в града по отношение на процедурата за присъединяване на страната в общинското сдружение за развиване на икономическата зоната за вложения. На работната среща кметът на Свищов Генчо Генчев и министър Караниколов разискаха съответните стъпки на страната в развиването на сдружението и уговорките на двете страни. Това оповестиха от пресцентъра на Община Свищов . В началото на идващия месец, а точно през януари на 2019 година, откакто Министерство на стопанската система получи покана от Общински съвет – Свищов, страната, посредством „ Национална компания индустриални зони “, ще влезе в капитала на новоучреденото комерсиално сдружение, посредством парична вноска. Средствата от нея ще бъдат разходвани за осъществяване на инфраструктура, тъй че за вложителите този терен на някогашните казарми да се трансформира в съвременна индустриална зона. Министър Караниколов се обърна към кмета на Свищов Генчо Генчев и ръководителя на Общински съвет – Свищов доктор Кристиян Кирилов с думите: „ Поздравявам ви, тъй като в Северна България вие сте първата община, която ще се възползва от това, което държавното управление вкара от година и половина, а точно опцията страната и общините взаимно да построяват индустриални зони. Това, което поемам като ангажимент е – откакто получим поканата от Община Свищов, до 4 януари 2019 година, страната да влезе в новата индустриална зона със съответната парична стойност. Първата сума, с която ще се включи ще е в размер на 1 милион лв. и последователно ще надграждаме до 5 милиона лв. “. Той добави още, че с приоритет ще бъдат вложителите, разрастващи активност в областта на производството и технологиите.
По време на визитата си в крайдунавския град министър Караниколов посети и СА „ Д. А. Ценов “, където приветства академичното управление и студентите в навечерието на студентския празник – 8 декември. Той посети университетския музей на Стопанска академия, където остави следното обръщение в книгата за посетители: „ Нека да пазим историята си, с цел да ни учи, по какъв начин да развиваме България! “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР