Свищов. Катедра Обща теория на икономиката при Стопанска академия Димитър

...
Свищов. Катедра Обща теория на икономиката при Стопанска академия Димитър
Коментари Харесай

Национално ученическо състезание по „Икономикс” проведе Стопанска академия „Д. А. Ценов” в Свищов

Свищов. Катедра „ Обща доктрина на стопанската система ” при Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”, със съдействието на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, провежда Национален конкурс за ученическо есе, който за пръв път не беше извършен по обичайния метод – документално, с наличие на учениците в Свищовската академия, а по електронен път. Това разшири опциите за присъединяване на възпитаници от 12 клас на междинните учебни заведения от цялата страна. Това оповестиха от пресцентъра на образователното заведение .

Конкурсът се организира въз основа на показване на есе по тематиката „ Как виждам моята кариера в България като квалифициран икономист? ”. В Националното ученическо съревнование по „ Икономикс ” участваха девет ученика от 12-и клас на междинните учебни заведения в страната. Най-много участници в състезанието, трима на брой, са от ПГСС „ Свети Георги Победоносец ” – Суворово, и по един от СУ „ Йордан Йовков ” – Кърджали, ПГИ,,Робер Шуман ” – Разград, ВТГ „ Г. Ст. Раковски ” – Варна, ПГТ „ Пенчо Семов ” – Габрово, ПГИ „ Рачо Стоянов ” – Дряново и НПГ „ Димитър Талев ” – Гоце Делчев.

На всички възпитаници, взели присъединяване в Националното ученическо съревнование по „ Икономикс ”, университетският състав на катедра „ Обща доктрина на стопанската система ” показва своята признателност за извънредно сериозното отношение при написването и представянето на своите есета. „ За нас това е белег за положителната теоретична подготовка на участниците при създаване на заложената тематика, което е мотив да благодарим и на техните учители ”, акцентира ръководителят на катедрата – доцент доктор Людмил Несторов. По думите му, екипът на катедрата е оценявал с изключително удовлетворение и поддържа старанието, трудолюбието, задълбочеността и персоналното отношение на всеки един от участниците, които личат в показаните от тях есета.

В показаните разработки, по доста добър метод е съчетано прочувственото користолюбие с прагматизма в мисленето и отношението на младежите по повдигнатите въпроси, както и тяхното родолюбие, съчетано със самочувствието им на европейски жители.

Всички участници ще получат документ за присъединяване им в състезанието, който им дава право при кандидатстване в СА „ Д. А. Ценов ” – Свищов да бъдат признати в първата мечтана от тях компетентност в постоянна форма на образование.
След задълбочено запознаване с показаните есета, екипът на катедрата, дефинира най-добре представилите се участници, на които ще бъдат изпратени и грамоти. Първо място се присъжда на Александър Александров, ПГИ „ Рачо Стоянов ” – Дряново. На второ място се класира Живомир Жеков, ВТГ „ Г. Ст. Раковски ” – Варна. Трето място зае Пламена Добрева, ПГТ „ Пенчо Семов ” – Габрово.

Организаторите на Националното ученическо съревнование по „ Икономикс ” пожелават на всички участници в състезанието сполучливо дипломиране и приемане в мечтаното висше учебно заведение, вярвайки, че техният избор ще бъде Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” – Свищов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР