Свищов. Двадесет и двама румънски медици посетиха свищовската болница във

...
Свищов. Двадесет и двама румънски медици посетиха свищовската болница във
Коментари Харесай

Велико Търново: Представители на румънската болница в Зимнич обмениха опит с колегите си от МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов

Свищов. Двадесет и двама румънски медици посетиха свищовската болница по отношение на реализирането на взаимен трансграничен план „ Вашето здраве има значение! – Модернизация на лечебните заведения в Зимнич и Свищов “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Свищов .
Румънската делегация от лекари и медицински личен състав дойде отпред със зам.-кмета на Зимнич Воичиа Илие, а главният мотив за визитата бе обвързван с модернизацията на МБАЛ „ Д-р Димитър Павлович “. Обмяната на опит сред двете страни е стадий от плана, касаещ работата с новата инсталация в двете болнични заведения. Тъй като свищовската болница към този момент разполага с нов реаномобил и скенер от най-ново потомство, това бе мотивът представителите на двете страни по плана да преминат към идващия стадий от реализирането му, а точно продан на на практика опит.
Лекарите и медицинският личен състав от болничното заведение в Зимнич бяха в Свищов три дни, през които се срещнаха с процеса на работа на българските си сътрудници и с новата инсталация. През първия ден румънските медици посетиха отделението по Образна диагностика, където се намира новият 16-срезов скенер и дружно с доктор Лалев и доктор Попова се увериха в преимуществата на актуалния томограф. След това, делегацията посети отделението по Клинична лаборатория в свищовската болница, където началникът на отделението доктор Дамянова вкара гостите в работата на своите сътрудници. До края на своето тридневно посещаване, представителите на румънската болница посетиха всички работещи отделения, обмениха опит и споделиха положителни практики с българските лекари.
Като част от програмата на трансграничния план, следва свищовските медици да върнат визитата и да се срещнат с подобренията в румънската болница. С реализирането на модернизацията, здравните заведения от двете страни на река Дунав ще подобрят своя образ със модерна софтуерна инсталация, която ще задоволи до висока степен условията пациентите. Новите придобивки ще допринесат за повишение конкурентоспособността и ще основат добавена стойност в здравните заведения на двата града. Проектът е на обща стойност: 1 494 719.43 евро, като по-голямата част от средствата, в размер на 763 231.29 евро, ще бъдат усвоени от община Свищов. Крайният период за неговото осъществяване е 11 април 2019 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР