Свирепата жега превърна Софийските улици в пустиня, предаде в свой

...
Свирепата жега превърна Софийските улици в пустиня, предаде в свой
Коментари Харесай

Зверската жега изпразни София, поливат релсите на трамваите да не се огънат

Свирепата горещина трансформира Софийските улици в пустиня, съобщи в собствен репортаж. Вечно оживени места като площад “Славейков ” и бул. “Витоша ” наподобяват изцяло празни по обед, когато е най-горещо. Хората, които рискуват да излязат на открито, са единици. Някои пък не се двоумят да пуснат кучетата си във фонтаните, откакто самите те не могат да се разхладят самите те.



От столична община превантивно охлаждат релсите на трамваите. Камиони ги поливат с вода, с цел да се избегне дисторция. Операцията върви елементарно, тъй като струите с вода не пречат на никого.



Специалисти предизвестяват за опция от топлинни удари и поучават да се употребяват задоволително течности, стига да не става въпрос за алкохол, който е извънредно неуместно средство за разхлаждане.

Някои разясняват, че София е толкоз празна освен поради жегите, а тъй като към този момент е почнал сезонът на отпуските. Някои са отпътували на море, без значение дали у нас или в чужбина, други са по родните си места в страна, разясняват софиянци.



Лекарите пък предлагат хората да стоят в пространства с климатик по няколко часа, когато е най-горещо. Те предлагат хората, които нямат климатик, да потърсят обекти, в които да останат най-малко в пика на жегата - молове или огромни публични обекти с климатик и опция за свободен достъп.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР