Свикването на Медицински съвет е обоснована мярка. Повечето медицински специалности

...
Свикването на Медицински съвет е обоснована мярка. Повечето медицински специалности
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров разкри кои са най-честите жертви на COVID-19

Свикването на Медицински съвет е обоснована мярка. Повечето медицински специалности би трябвало да изкажат своите мнение по отношение на битката с COVID-19. Това съобщи кардиологът проф. Иво Петров в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той акцентира, че би трябвало да се обърне особено внимание на хората със сърдечно-съдови болести, от които умират най-вече българи.

„ Ние сме принудени да лекуваме такива случаи, които са положителни на ковид. Независимо дали е частна, общинска или държавна болница, всеки доктор лекува.

В нашата болница имаме 16 респиратора за тежко заболели пациенти. Засега от болните от COVID-19 в България доста малко се нуждаят от обдишване. Една немалка част от пациентите развиват сърдечно-съдова непълнота. Тези пациенти са най-податливи на болестта “, акцентира проф. Петров.

Той добави, че възрастните, хората със сърдечно-съдови болести и пушачите са най-уязвимите групи. От умрелите 59% са имали сърдечно-съдова болест. Затова съветът на специалиста е хората, които страдат от сърдечни проблеми да се пазят, а при потребност да потърсят лекарска помощ.

„ Колкото и дълго да продължи епидемията няма да имаме едно лекарство. Учените от целия свят тестват разнообразни лекарства.

СЗО поучават да се ползват такива лечения, които са дали позитивен резултат първоначално от познати препарати.

Самолечението в такава обстановка може да докара до пагубни последствия, по тази причина би трябвало да се следват препоръките на лекарите “, посъветва кардиологът.

„ Всички ние изживяваме един мъчителен катарзис. В цялата отрицателна обстановка има и нещо хубаво - делфините в каналите на Венеция, въздухът е по-чист, хората са по-съпричастни “, сподели още проф. Петров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР