Свикнали сме страната ни да се нарежда на последните места

...
Свикнали сме страната ни да се нарежда на последните места
Коментари Харесай

Първенци сме в ЕС по купуване на дрехи онлайн

Свикнали сме страната ни да се подрежда на последните места в другите статистики на Европейския съюз. Е, към този момент може да се похвалим, че сме първенци в ранглиста.

Българите купуват най-вече облекла, обувки и спортни артикули от онлайн магазини по отношение на другите страни в Европейския съюз, демонстрира проучване на Евростат, представено от Пик.

83% от дамите у нас сред 16 и 74-годишна възраст са си купили през интернет най-малко една стока от тази категория. За мъжете този % е малко по-нисък – 72 на 100. След нас в класацията се подреждат румънците, чехите и британците.

В същото време обаче страната ни е на опашката по покупка на електронни устройства, артикули за дома, билети за културни и спортни събития, както и гледане на онлайн филми и резервация на почивки през интернет.

Едва 8% от дамите в България си купуват електронни устройства по този метод, при мъжете процентът е много по-голям - 22. В тази категория страната ни е предпоследна в съюза. Още по-малко са българите, които си заплащат онлайн за гледането на филми и слушането на музика – под 8% и за двата пола при приблизително равнище над 20% за Европейски Съюз.

За целия Европейски съюз дамите, които пазарят онлайн са 65 на 100, а мъжете – 67%. Те обаче купуват разнообразни неща. Дамите пазарят главно облекла, до момента в който мъжете търсят електронни устройства, регистрира Евростат.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР