Свикнали сме да приемаме проблемите с паметта и по-тежките заболявания

...
Свикнали сме да приемаме проблемите с паметта и по-тежките заболявания
Коментари Харесай

6 здравословни навика, които намалят риска от деменция

Свикнали сме да одобряваме проблемите с паметта и по-тежките болести от спектъра на деменцията като нещо, обвързвано с възрастните хора. Различни нови проучвания обаче демонстрират, че това дали ще страдаме от сходни неща зависи доста от живота ни десетилетия преди този момент.

Комбинация от здравословни привички в по-ранния ни живот може доста да понижи риска от това да имаме деменция демонстрира ново изследване, правено в продължение на 10 години от Националния център по неврологични разстройства в Пекин, Китай.

Началото на работата по него е сложена през 2009 година, като от този момент до в този момент е оценен метода на живот на 29 хиляди индивида над 60 години с естествени когнитивни функционалности. Измервани са шест индикатора за здравословен живот.

Това са здравословен метод на хранене, постоянна физическа интензивност, деен обществен живот, когнитивна интензивност, възпиране от алкохол и от цигари. Учените от Пекин са открили, че най-голяма тежест в забавянето на деменцията има здравословната диета и когнитивната интензивност (четене, писане, разнообразни типове игри). На трето място са физическите извършения.

Крайното умозаключение е, че хората, които съблюдават сред четири и шест от посочените шест здравословни навика са до 90 % по-малко застрашени от развиването на деменция от тези, които не ги съблюдават, написа Guardian.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР