Свикнали ли сте денят ви да започва с чаша ароматно

...
Свикнали ли сте денят ви да започва с чаша ароматно
Коментари Харесай

Какво причинява кафето на тялото?

Свикнали ли сте денят ви да стартира с чаша ароматно кафе? Работата просто не върви без него? Ако отговорихте с ДА на най-малко един от тези въпроси, не сте сами. Нашето равнище на взаимозависимост към кафето се усилва с напредването на възрастта, с възходящо работно напрежение, забързаните дни и късите периоди. Натискът се натрупва и кафето е единственият избавител, който ни разрешава няколко минути успокоение и опцията да се освободим от напрежението, написа actualno.com.

Кафето е главната съставна част за добър старт на деня за мнозина. Но дали е толкоз потребно? Напоследък се появиха доста материали, които се пробват да потвърдят какъв брой нездравословно е кафето за организма ни. Както всичко останало обаче, кафето е нездравословно, когато се прекалява с него. Ако консумирате по 2-3 чаши на ден, кафето може да ви донесе страхотни изгоди.

Ето някои от тях:

Намалява риска от инсулт

Кафето понижава възможностите за сърдечен удар. Умерената консумация на кафе води до по-нисък риск от инсулт спрямо непиещите. Намалява вероятността от инсулт с до 25%.

Здравословно за сърцето ви

Ако пиете кафе постоянно, може да намалите риска от високо кръвно налягане и да помогнете за попречване на сърдечни болести. Пиещите кафе имат по-малък късмет да развият сърдечно-съдови болести. Въпреки това, прекалено много кафе може да докара и до високо кръвно налягане, тъй че внимавайте с количеството.

Поддържа диабет под надзор

Пиенето на кафе понижава риска от диабет вид 2. Пиещите кафе имат по-нисък риск от диабет вид 2 с 11%. В съпоставяне с други хора, които не пият, хората, които употребяват постоянно кафе, могат да видят позитивния резултат.

Полезно е за черния дроб

Над 2-3 чаши кафе могат да поддържат черния дроб здрав и да предотвратят всевъзможни чернодробни болести. Кафето усъвършенства чернодробните функционалности, понижава риска от рак на черния дроб и усъвършенства лекуването на хепатит С. Антиоксидантите, които се съдържат в кафето, са потребни за черния дроб.

Може да се бори с депресията

Известно е, че кафето понижава резултата на психологичната меланхолия. Около 3-4 чаши кафе могат фрапантно да подобрят настроението ви и да ви поддържат дейни. Кафето има позитивен резултат върху мозъка, което играе жизненоважна роля в битката с депресията. Ако обаче сте клинично депресирани, придържайте се към лекуването си и не превишавайте потреблението на кафе.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР