Свидетелят Петков (Кирил Петков - б.р.) инициира всичко дотук -

...
Свидетелят Петков (Кирил Петков - б.р.) инициира всичко дотук -
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Свидетелят Петков инициира всички незаконни действия

" Свидетелят Петков (Кирил Петков - б.р.) инициира всичко дотук - арестите на водача на опозицията и всички противозаконни дейности, свързани с това. Ако има някои, който може свободно да разяснява, това е очевидецът Петков ". Това съобщи някогашният финансов министър Владислав Горанов пред публицисти, откакто бе разпита в Окръжната прокуратура.

Той изясни, че не може да каже какво е дал отговор на прокуратурата, само че изказванията на предприемача, избягал в Дубай - Васил Божков били погрешни. Темата на разпита в прокуратурата била " Свидетелските показания на очевидеца Петков ". Горанов прикани медиите да се върнат през 2020 година, където коментирал проблема в Народното събрание, обвързвано с неплащането на акцизи за хазарта. Законът за хазарта в частта облагане на хазартните игри не бил променян от края на 2014 година
 След разпита си Бойко Борисов се зае да реди новините
След разпита си Бойко Борисов се зае да реди новините

Възмутен че медиите не се интересуват от милиардите на новата власт

Според него нямало потребност се прави очна ставка със очевидеца Петков, тъй като бил доста ангажиран човек. Горанов не знае какво твърдял някогашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, а се виждал Васил Божков в Министерски съвет във връзка със притежатели на футболни клубове. Горанов се е виждал с Божков в Министерство на финансите, само че не посочи защо, а още веднъж прикани медиите да се върнат през 2020 година

Не е имало нови обстоятелства и разкрития по време на разпита му в прокуратурата. Владислав Горанов не знае дали прокуратурата отхвърля или желае да разпита Васил Божков. Той не знае дали основният прокурор Иван Гешев да е наричал или се е обръщал към някогашния министър председател и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов с думата " шефът ".

Арестите са обжалвани, като се чака решението на съда. Горанов е недоумява какво е продиктувало искрено нарушение на закона с ареста на водача на опозицията. Това е извънредно обезверен детски ход, уточни някогашният финансов министър. Горанов най-вероятно няма да съди страната за нелепостта на някого. " Всеки поминък си има опасности и това са рисковите на политиците - да вземат участие в кални битки ", посочи Горанов.
 Крум Зарков: Конфликтът идва от неподаването на оставка на Гешев
Крум Зарков: Конфликтът идва от неподаването на оставка на Гешев

Имало сигнали към прокуратурата за данните, които Васил Божков

Той посочи, че никого от полицията не го е заплашвал в ареста и я прекарал по този начин, както човек е бил лишен от правото на напредване. Помещенията в ареста били добре обзаведени, разкри някогашният финансов министър за изискванията в ареста.

На въпрос на News.bg дали се опасява за живота си, Горанов съобщи, че не се опасява, само че внимава по какъв начин пресича по улиците и не се опасява. Той не се притеснява, че от очевидец може да стане обвинен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР