Свидетели сме на светкавични действия на Прокурорската колегия, които са

...
Свидетели сме на светкавични действия на Прокурорската колегия, които са
Коментари Харесай

Красимир Мазгалов: Действията на прокурорската колегия са необясними и немотивирани

Свидетели сме на светкавични дейности на Прокурорската гилдия, които са необясними, още повече - нестимулирани. Колегията е безспорен първенец по монолитно гласоподаване. Това съобщи пред БНР Красимир Мазгалов от Съюза на съдиите.

По думите е нужно свикването на ексклузивен пленум на Висш съдебен съвет. Той уточни, че този състав на Висш съдебен съвет е делегитимиран и не е потвърдил, че има интегритета да избере нов основен прокурор.

Според него Прокурорската гилдия би трябвало да има възражения против Борислав Сарафов, а не Съюзът на съдиите. Мазгалов акцентира, че през последния месец в обществото са станали известни обстоятелства, които не приказват добре както за интегритета, по този начин и за професионалните качества на Сарафов.

Той посочи, че името на Борислав Сарафов се асоциира с  и проблема " Осемте джуджета . Сарафов гневно защитаваше тезата, че не би трябвало да се приема процедура за следствие на основния прокурор, а внезапно в една неделя внезапно обърна позицията си, добави съдията.

Борислав Сарафов и Иван Гешев внезапно станаха борци за независимост, сподели още той.
 Съдиите желаят от Пленума нов и.д. основен прокурор
Съдиите желаят от Пленума нов и.д. основен прокурор

Решението за избор на Сарафов е " следващото срамно решение "

Припомняме, че с 16 гласа " За " Висш съдебен съвет от поста основен прокурор. Без да се бави президентът Румен Радев подписа на обвинител номер едно. На изключително съвещание на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор бе. Този избор от страна на политическите сили. От ПП/ДБ да подаде оставка. Сарафов от своя страна насочи зов към в работата на правосъдната власт. Министърът на правораздаването Атанас Славов уточни, че избора на Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР