Свидетели сме на първото подобно решение 49-тият кабинет за първи

...
Свидетели сме на първото подобно решение 49-тият кабинет за първи
Коментари Харесай

ГЕРБ смълча народа с факти за Петков: Излъга Брюксел, Вашингтон и Скопие за РС Македония

„ Свидетели сме на първото сходно решение 49-тият кабинет за първи падна с избор на съмнение, което ще остане исторически събитие, само че декларацията на нашата група не е по този мотив. “, съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ, която беше прекратена, с цел да може кабинета в оставка да напусне пленарна зала.

Тя напомни, че през днешния ден в 11 часа на изключителна конференция водача на партия ГЕРБ и групата на ГЕРБ-СДС ясно изразихме позицията към предлагането на Френското председателство РСМ да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз.

„ Разпознаваме това предложение като едно от най-хубавите, като са нужни дребни корекции, с цел да дава отговор на българския народен интерес. Кирил Петков по този начин и не съумя да изготви българско предложение. С противоконституционно решение той разпореди френското предложение да влезе в Народното събрание без никакво мнение от Министерски съвет.

Днес разпореди председаталят на външна комисия да забави свикването й до момента в който тече съвещание на Народното събрание.

Той излъга по едно и също време Брюксел, Вашингтон, Скопие, че ще реши македонския въпрос, освен не ги реши, само че ги задълбочи “, съобщи Атанасова в декларацията.

Тя акцентира, че Петков нито един път или негов представител не е срещнал опозицията с хода на договарянията и най-вече от интернационална преса научавахме какво е обещавал Петков.

„ Благодарим на нашите европейски сътрудници и другари, че са ни чули през 2017 и са разбрали нашите терзания и мнения, които държавното управление на ГЕРБ отстояваше още тогава “, акцентира Атанасова и добави, че според контракта този протокол не се утвърждава от Народното събрание.

Тя добави, че ГЕРБ са подготвени към този момент с план на рамката, с цел да не изпусне България този исторически миг, с цел да бъде предпазен националния интерес. Атанасова насочи покана към всички европейски партии в Народното събрание и прикани Петков да завърши протокола и да го внесе неотложно.

„ Така както министър-председателят на България постави подписа си под контракта през 2017, по този начин през днешния ден Борисов даде зелена светлина за участието на районен съд Македония към Европейски Съюз. Така както ГЕРБ и Борисов сложиха началото на този развой, по този начин ГЕРБ и Борисов ще сложат край “, добави още Атанасова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР