Свидетели сме на обрат в продължение на шест месеца, това

...
Свидетели сме на обрат в продължение на шест месеца, това
Коментари Харесай

Тагарев: Свидетели сме на обрат в Украйна

Свидетели сме на поврат в продължение на шест месеца, това е най-важното - следяхме дали съветските войски напредват и до каква степен украинските сили съумяват да отбраняват избрани позиции. Сега въпросът е не дали Украйна ще удържи. Категорично ясно е, че Украйна ще удържи, освен ще удържи, само че и ще възвърне най-малко част, а надяваме се и всички окупирани територии ”. Това съобщи някогашният боен министър Тодор Тагарев по бТВ.

Тагарев акцентира, че Украйна в никакъв случай не споделя какво тъкмо има намерение да прави като контраатака. Той разяснява и това, че цялото внимание беше ориентирано на юг към Херсон и добави, че Русия явно се е хванала на тази концепция.

" Много деликатно и украинският президент и командването споделяха желанията си, цялото внимание беше ориентирано към Херсон, при което Русия явно се хвана на тази концепция, че главното контранастъпление ще бъде на юг. Около 10 хиляди военнослужещи, които тя съумя да активизира, всички бяха изпратени на юг. И действително там, където беше нанесен ударът - на изток, Русия нямаше на практика никакви запаси ", уточни още той.

Според Тагарев е станало ясно, че руснаците не могат да завземат Харков.

" Големият проблем за Украйна е, че той е прекомерно покрай границата. Харков към момента попада в обсега на тази по-стара руска артилерия. Анализатори предвиждат, че може идващото нахлуване да бъде в град Сватове, който също е транспортен център ", уточни още някогашният боен министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР