Свидетели сме на начало на предизборна кампания. Не виждам как

...
Свидетели сме на начало на предизборна кампания. Не виждам как
Коментари Харесай

Политолот смрази Габровски и ГЕРБ! С тази прогноза

" Свидетели сме на начало на предизборна акция. Не виждам по какъв начин ще се сформира държавно управление, възможностите са нулеви. Освен това не виждаме старания от страна на ГЕРБ за съставяне на кабинет. Проф. Николай Габровски взе мандата в понеделник, а диалози с партии са планувани чак за на следващия ден ".

Това сподели пред БНР доцент Милен Любенов, учител в Софийския университет.
-->
И добави, че ГЕРБ се пробват да изиграят обстановката пиарски. " Не виждам изгода от това. С хода с проф. Габровски ГЕРБ демонстрират, че партията е в изолираност и не могат да посочат политическа фигура за министър председател. ГЕРБ трябваше да беседват с партиите, склонни да вземат участие в държавно управление с тях ".

В предаването " Нещо повече " доцент Любенов акцентира, че се вижда нова форма на взаимоотношение сред президента и ГЕРБ:

" Силните престрелки от последните две години сред Бойко Борисов и Румен Радев стопираха, а през последния месец в ръководството се връщат фрагменти, свързани с ГЕРБ. Президентът се включи доста интензивно в предизборната акция с остри рецензии от страна на служебното държавно управление ".Според него от " Продължаваме промяната " се трансформират от ден на ден в съперник на Българска социалистическа партия в лявото политическо пространство.

Прогнозата му е, че при избори напролет - Народното събрание ще е фрагментиран, т.е., обстановката няма да е по-различна от през днешния ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР