Свидетели сме на един хаос в държавното управление, което означава

...
Свидетели сме на един хаос в държавното управление, което означава
Коментари Харесай

Мая Димитрова, БСП: ПП-ДБ тръгнаха със заявка за съдебна реформа, а 9 месеца наблюдаваме паралелно правосъдие

„ Свидетели сме на един безпорядък в държавното ръководство, което значи неустановеност и неустойчивост за хората. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Мая Димитрова в предаването „ Делници “ на Евроком.
Тя акцентира, че това, което сега ръководещите оферират, е систематизиране на постове и власт, а не решения на проблемите на хората.
„ В меморандумът на „ Продължаваме промяната “ ставаше дума за разпределение на регулатори. Сега Борисов приказва за делене 50-50 на министрите. Склонна съм да имам вяра, че в идващите дни може да има и нещо друго като предложение “, разяснява Димитрова за събитията към идната ротация.
По думите ѝ ротацията няма да усъвършенства живота на хората и въпреки те да се изморени от избори, когато има ръководство, което не дава сигурност на народа си, би следвало още един път да отидем до урните.
„ Хората желаят сигурност. Те не желаят увеличение на цените на стоките от първа нужда, не желаят нарастване на цената на тока и на водата, което е неизбежно “, безапелационна бе Мая Димитрова. Тя даде образец със своя изборен регион Добрич, където, макар че хората заплащат 6 лева на кубик за вода, има сериозен проблем с водоснабдяването и доста селища повече от месец нямат вода.
Народният представител от Българска социалистическа партия дефинира протичащото се в правосъдната система като „ безусловно неприемливо “, като обърна внимание: „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ потеглиха със поръчката, че откакто влязат в ръководството, ще създадат правосъдна промяна. За страдание, вместо това, 9 месеца ние сме очевидци на едно редом правораздаване. “
Мая Димитрова показа упованията си от идното чуване на премиера Денков в Народното събрание по искане на Българска социалистическа партия: „ Важно е фактически да получим отговори какво е изпращано досега на Украйна, на каква стойност и най-много - дали България ще изпрати жива мощ. Обвиняваха ни, когато още преди година се опасявахме от това, че плашим хората, само че в този момент разбираме, че Денков е обсъждал двустранно съглашение за сигурност при визитата си в Украйна. А от президента на Франция Макрон чухме, че даже изпращането на жива мощ сега да не е на дневен ред, то следва. А това значи, че в случай че подпишем такова съглашение, ще бъдем длъжни да го изпълняваме. “
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР