Свидетел видял как около 40 мъртви свине били извадени от

...
Свидетел видял как около 40 мъртви свине били извадени от
Коментари Харесай

Натовариха Ги Във Варна, Изхвърлят Труповете В Морето, Смъртта Е Била Страшна! Спиращо Сърцето Видео!

Свидетел видял по какъв начин към 40 мъртви прасета били извадени от камионите и изхвърлени през борда. Сред тях имало и живи животни. Видеоклип демонстрира обезводнена свиня, която е прекомерно изнемощяла, с цел да се изправи.

PETA разпрати писма до способените органи в България и Грузия. Организацията за отбрана правата на животните упорства за възбрана на животинския превоз.

" Според нашия източник от години превозът на животни в Черно море се прави при сходни условия. Тоест те са предписание, а не изключение. Това е неприемливо - счита Лиза Кайнц, агроном и съветник за PETA по потреблението на животни в хранително-вкусовата индустрия. Този случай демонстрира за следващ път, че животните се третират като бездушна стока, а законите се потъпкват из цяла Европа. Контролът е изцяло безстопанствен. Само възбраната за превозване може да помогне на животните ", акцентират от PETA.

Причината прасета и други животни да се трансферират отвън граница и да се транспортират на дълги дистанции е чисто икономическа. Животновъдството е тясно профилирана дисциплинираност. Това значи, че множеството животни се транспортират нееднократно през виталния си цикъл, да вземем за пример от предприятието, в което се отглеждат, до мястото, където се угояват, а след това и до кланицата. Освен това е по-евтино да транспортираш животните живи и да ги убиваш на място, в сравнение с да пренасяш местото им при непрекъснати хладилни условия. Често в камионите и на корабите животните са подложени на рискови атмосферни условия, жадност, апетит и стрес в продължение на дни. В отчаянието си те се нараняват едни други или умират постепенно и трудно. Регламентът на Европейски Съюз за отбрана на животните при превозване, който важи и отвън границите на Съюза, когато животните са с генезис от Европейски Съюз, постоянно се погазва по най-груб метод. Почти не се правят инспекции, а наказванията при нарушаване нормално са ниски, изясняват от PETA. Затова организацията започва петиция против превоза на дълги дистанции в страни отвън Европейски Съюз и се афишира за веганския метод на живот.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР