Световното търсене на енергийни ресурси към 2040 г. ще продължи

...
Световното търсене на енергийни ресурси към 2040 г. ще продължи
Коментари Харесай

ВР: Световното търсене на енергийни ресурси ще продължи да расте


Световното търсене на енергийни запаси към 2040 година ще продължи да нараства. Това излиза наяве от прогнозата на английската нефтогазова компания BP

“Бързият растеж на разрастващите се стопански системи ще докара до нарастване на международното търсене на енергоносители с една трета. Към 2040 година структурата на международния енергиен баланс ще стане по-диверсифицирана от по всяко време. Делът на петрола, газа, въглищата и неизкопаемите източници на сила ще е от порядъка на 25 % от енергийния баланс “, изясняват от компанията.

Ръстът на енергопотреблението ще се дължи напълно на разрастващите се стопански системи: Китай и Индия ще обезпечат половината от растежа на търсенето на енергоносители до 2040 година Близо към края на планувания интервал възходяща роля ще играе Африка, като от 2035 година до 2040 година нейният принос в международното търсене на енергоносители ще е по-голямо от това на Китай, се споделя в прогнозата.

Според разбора на Вербовъчна разработка, търсенето на нефт ще пораства до 2040 година Близо към края на планувания интервал растежът на търсенето в този бранш ще се стабилизира и след 2030 година главен източник на растежът при търсенето на нефт ще бъде към този момент не транспортния бранш, а нефтохимическата индустрия.

Търсенето на природен газ ще пораства с по-бързи темпове, като газа ще измести въглищата от второто място измежду най-големите източници на сила. Към 2040 година, Съединени американски щати ще обезпечават съвсем една четвърт от международния рандеман на газ, а международните доставки на LNG ще набъбнат повече от два пъти, означават от компанията.

„ Устойчивият растеж на доставката на LNG ще усили доста достъпността на газа в целия свят, като още при започване на 2020-те години доставките на LNG ще надвишават доставките на газ по тръбопроводи “, акцентират от BP.

Потреблението на въглища, съгласно прогнозата ще се резервира на актуалното равнище. Китай ще резервира позицията си на максимален пазар на въглища. Според упованията през 2040 година страната ще държи дял от 40 % от международното търсене на въглища.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР