Световното първенство по ръгби продължава с пълна сила, а домакинът

...
Световното първенство по ръгби продължава с пълна сила, а домакинът
Коментари Харесай

Франция разгроми Намибия и се класира за четвъртфиналите на световното първенство по ръгби

Световното състезание по ръгби продължава с цялостна мощ, а домакинът Франция по безмилостен метод сподели своята мощност.

След изключителния триумф на старта над огромния любимец Нова Зеландия, а по-късно сложния, само че подобаващ триумф над Уругвай, в този момент Франция се разправи с отбора на Намибия, записвайки триумф с 96:0, което е и най-голямата победа, която ръгби тимът на страната е реализирал в формален мач.

До този миг най-голямата разлика, с която французите бяха печелили формален мач бе 77 точки, а и в никакъв случай " петлите " не бяха отбелязвали сходен брой точки.

Категорично показване, което обаче никога не бе ненадейно, тъй като за три мача от началото на Мондиала, тимът на Намибия е с точкова разлика от 11:219, откакто през предходната седмица претърпя тежки провали от Италия и Нова Зеландия. Намибия е тимът, който държи антирекорда за най-тежко проваляне на международно състезание. Той датира още от 2003-а, когато африканците изгубиха от Австралия с 0:142.

Снощи на " Велодром " в Марсилия резултатът бе 54:0 още на полувремето след осем есета, а безапелационното показване продължи и след почивката, с цел да запише Франция своя рекорден триумф с общо 14 есета.



Това напълно разумно трансформира домакините в първия сигурен четвъртфиналист в шампионата, а за второто място в тази група борбата ще е сред Италия и Нова Зеландия, като досега италианците има две победи от два мача, а новозеландците са с победа и загуба. Решителният пряк мач сред двете страни е на 29 септември.

Лошата вест от вечерта обаче бе обвързвана с травмата на една от звездите във френския отбор - Антоан Дюпон, който получи контузия в лицето, а по-късно се оказа, че е с фрактура на челюстта.





рете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР