Световното първенство по лека атлетика за младежи до 20 години

...
Световното първенство по лека атлетика за младежи до 20 години
Коментари Харесай

Отложиха с една година Световното по лека атлетика за младежи

Световното състезание по лека атлетика за младежи до 20 години ще се състои от 17 до 22 август 2021 година в Найроби, оповестиха от управлението на Световната атлетика.

Младежкият първенец трябваше да се организира тази година в Найроби, само че беше отсрочен поради пандемията от ковид.

Съветът на Световната атлетика утвърди и нови дати на отборния шампионат по спортно вървене в Минск и той ще се организира на 23 и 24 април 2022 година.

" Промените в календара поради пандемията усложни планирането на интернационалните надпревари за идващите две години. Ние вършим всичко допустимо, с цел да изберем дати, които са комфортни и дават на спортистите и уредниците най-хубавите шансове да се показват на интернационалната сцена ", сподели президентът на Световната атлетика Себастиан Коу.

Поради пандемията тази година шест стадия от Диамантената лига бяха отсрочени, Световното състезание на закрито в Нанкин (Китай) (традиционно провеждано в четни години), беше отсрочено за идната година.

Коу позволява, че международното състезание, което е планувано за 2021-а в американския Юджийн (щата Орегон), може да бъде отсрочено за 2022 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР